Az érintőképernyős, multimédiás navigátort karácsonyra jelenteti meg a finn mobilgyártó.

Autóban használható GPS-es navigációs berendezést jelentet meg a Nokia: a készülék a 330-as sorozatszámot viseli majd. A finn telefongyártó a karácsonyi szezonra jelenteti majd meg a készüléket, amely 3,5 hüvelyked érintőképernyőt és két gigabájt beépített memóriát kapott.

Az autós tartóval ellátott modell a navigációhoz a ROUTE 66 Navigate 7 szoftvert és a NAVTEQ Európa-térképét használja majd, és útvonaltervezésre, valamint hangos navigációra is képes lesz. A készüléket médialejátszáshoz is lehet majd használni: a Nokia 330-as zenét, képeket és videót is kezel majd.

A készülék részletes specifikációit egyelőre nem tették közzé, így azt sem lehet tudni, memóriája bővíthető-e, van-e Bluetooth-csatlakozója, vagy hogy pontosan milyen médiafájl-formátumokat lehet rajta lejátszani. Annyit azonban lehet róla tudni, hogy európai ára 360 euró (95 ezer forint) körül lesz. A Nokia 330-as a gyártó első autós navigációs berendezése, bár GPS-t a nemrégiben bemutatott N95-ös mobiltelefonba is építettek.