A CIA és más amerikai hírszerző szolgálatok ügynökei számára olyan információs adatbázist hoztak létre, amely a szabadon szerkeszthető Wikipédia online lexikonnal azonos szoftveres háttéren alapul.

Az Intellipedia nevet viselő rendszer ugyanazt a nyílt forráskódú szoftveres megoldásokat használja, amelyen a népszerű online enciklopédia, a Wikipédia is alapul. A belső használatú internetes szolgáltatáson keresztül a titkosügynökök hasonlóképpen oszthatnak meg egymás közt információkat, mint a közösségi alapon működő online enciklopédia esetében.

A hírszerzők Wikipédiája jelenleg az Egyesült Államokban működő mind a tizenhat amerikai ügynökség dolgozói számára hozzáférhető. Áprilisi beindítását követően több mint 28 ezer oldalnyi információt került fel rá, összesen 3600 regisztrált felhasználója van, s felhasználásával  állítanak össze egy átfogó hírszerzési beszámolót is. Az Intellipedián civil társához hasonlóan szócikkek alapján lehet aloldalakat létrehozni, s a felvitt információkat különféle osztályokba sorolják annak megfelelően, hogy szigorúan titkos, vagy csak bizalmas adatokról van szó.

Ugyanakkor a rendszeren keresztül sok felhasználó olyan információkba is betekintést nyerhet, amelyeket korábban nem érhetett el. Az Intellipedia működtetői szerint mivel a rendszer rendkívül hatékony kooperációt tesz lehetővé az egyes ügynökségek munkatársai közt, így még annak kockázatát is megéri vállalniuk, hogy a rendszerről könnyebben kiszivároghat egy-egy titkos információ a sajtónak.