Faljon fel mindent miniszörnyével!

2006.11.15. 18:16

Mi az, ami a nanométeres, mikroszkóp alá került kísérleti élőlényt egyenes úton vezeti a szomszédos galaxis csámcsogó elfogyasztásáig? Pofonegyszerű a válasz: az éhség. Annak pedig csak egy egyszerű szabálya van: a nagyobbat kerülni kell, a kisebbet felfalni. Ezen alapszik a Dingo Games legújabb játéka, a Tasty Planet.

Ahogy a játékot kísérő képregényrészletből kiderül, egy fürdőszobai csodatisztító elszabadul, majd nekiáll mindentfelfaló világtúrájának - őt lehet irányítani. Ennek különböző állomásai vannak, az első pályán például porszemeket kell felfalatni vele ahhoz, hogy 5 nanométeresre nőjön. Nem sokkal utána átkerül az emberi szervezetbe is, ahol különféle részecskéket kell bekebeleznie. Pár perccel később már egy piknikasztalon tart a kreatúra, ahol ceruzákat, pénzérméket, sajtszeleteket, egereket és patkányokat ránt magába, a demoverzió utolsó pályáján pedig egyre nagyobb halakkal lakik jól.

Mindehhez csak irányítani kell az egérrel a szürke valamit, olykor elkerülni azokat az élőlényeket, amelyeknél még kisebb, így azok felfalással fenyegetik. A kétséget egyértelműen eloszlatja egy nyíl és a legközelebbi ehető tárgyat övező keret - ezzel mindenről könnyen megállapítható, hogy mennyire ehető már. A hangulatot a könnyed, jazzes háttérzene, az egyes martalékok elfogyasztását követő hangeffektusok és a legmorcosabb gyermek szívét is megenyhítő grafika teszi igazán emlékezetessé. A szerkesztőség halkan jegyzi meg, semmi gond sincs azzal, ha egy rosszabb irodai nap után a szülők is nekiállnak annak, hogy felfalják a galaxist gyermekük aggódó pillantásaitól övezve.

Forrás: [origo]
Tasty Planet

Tapasztaltabb játékosok csak bólintanak annak hallatán, hogy a Tasty Planet egy japán háromdimenziós játék, a Katamari Damacy kétdimenziós változata. Az előd számos játékinnovációs díjat nyert már, abban a világegyetem hercegeként kellett egyre több dolgot felhengergetni egy egyre nagyobb tömegvonzású labdára, az eredményből pedig csillagokat kellett feldobni az égre. A némileg misztikus végcél és az igazán hangulatos 3D-s megvalósítás itt elmaradt, az európai gyermekek szívéhez valószínűleg közelebb áll a falánkság, mint a csillagos ég, azt meg feltehetőleg minden felnőtt jobban értékeli, ha gyermeke űrhajósokkal táplálja kedvenc szörnyét ahelyett, hogy remegő lábú állatokat és járókelőket ragasztana élve egy űrlabdára.

A Tasty Planet demóverziója 17 pályát tartalmaz, a teljes verzió ehhez még 43-at ad két egyéb játékmód mellett. A kétdimenziós megvalósításnak és az egyszerű játékmenetnek köszönhetően egy gyenge konfiguráción is probléma nélkül elfut a játék. Két percre és két órára is ideális agymosó!