A Nintendo nemrég újragyúrta hordozható játékkonzolját: a DS Lite nevű változat ránézésre az iPod távoli rokonának tűnik, lehet vele internetezni, multiplayerben játszani többek közt  Super Mario kalandjait, a felnőtteknek pedig napi agytréninget kínál.

Nézze meg kisfilmünket a Nintendo DS Lite-ról és a játékokról!

Új dizájnjának köszönhetően a Lite modell már közelebb áll egy iPodhoz, mint egy gyerekjátékhoz, fehér színű változata egy Apple-kereskedés polcairól sem lógna ki. Korábban kipróbáltuk a masina elődjét, a DS-t, amely leginkább egy szappantartóhoz hasonlított, így egy felnőtt aligha tudott volna feltűnés nélkül játszani vele a buszon ülve. Nálunk egy fehér és egy fekete DS Lite járt, de csajos, rózsaszín verzió is készül belőle.

A megújult külső nem véletlen: a Nintendo szakítva a korábbi hagyományokkal, a pokémonos gyerekjátékok mellett komolyabb, idősebbeknek szánt programokat is kiadott a  kütyühöz.

Edzze agyát mindennap!

Ezek egyike Brain Training, melyben különböző logikai feladatokat - többek közt szudoku-feladványokat, számítási műveleteket  - kell elvégeznie a játékosnak. Készítői szerint ha valaki naponta tréningezik vele, serkentheti agyműködését - az elért eredményeket a szoftver el is menti, így statisztikát is lehet készíteni az elért fejlődésről. A feladványok zömében a megoldást az érintőpálcával kell a képernyőre írni, de van, amikor például hosszabb szöveget kell a mikrofonba olvasni.

Nem tűnik nehéznek, de könnyű hibázni abban a feladatban is, amikor vagy a képernyőn megjelenő szavak színét bemondani - a nehézséget az okozza, hogy a szavak maguk is különböző színek nevei.  A játéknak egyetlen komoly hátránya van, hogy nem tud magyarul, így csak angolul, németül beszélők tudnak elszórakozni vele, szegény nagymamának továbbra is csak a Füles magazin marad.

Forrás: [origo]
Klikkeljen a fotóra a nagyobb képért!