Míg riválisai fröcsögő vérrel, szuperhősökkel, valósághű küzdelemmel hódítanak, a legújabb Xbox 360-as verekedős játék, a Dead or Alive 4-et telepakolták jó csajokkal.

A verekedős játékok sikeres szériáit egy amatőr is könnyedén fel ismerheti jellegzetességeikről: a Mortal Kombat tocsog a vértől, a japán Guilty Geart mintha LSD hatása alatt készítették volna, a Tekken a valósághű  eurosportos küzdelmeket eleveníti fel. Nos, a Dead or Alive-ban az az első inger, hogy a harcoslányoknak hatalmas, ringó melleik vannak.

Forrás: [origo]

Nindzsák és gésák közt

A program első része tíz évvel ezelőtt jelent meg a Playstationre, jelenlegi, negyedik, csak Xbox 360-ra kiadott epizódja pedig a sorozat legjobb darabja. Rajongói szerint egy csepp történet is került a játékba: a nemzeteket összefogó DOATEC cég ellen lázad fel a sokat szenvedett Mugen Tenshin nindzsa-klán, ez azonban elég hamar tovaszáll, amikor már három órája kényezteti a hormonteli férfijátékosokat két lánycsoda javarészt olyan ütésekkel, amiktől egy testépítő lába alól is kiszaladna a talaj.

A játék grafikája csodálatos - a nagyfelbontású grafika rendkívül élethű látványt produkál, s fejlett fizikai modullal vértezték fel. Ez utóbbinak köszönhetően a testek úgy viselkednek, ahogy az elvárható, bár a reális fizika előnyei főként a mellek mozgására korlátozódnak.

Forrás: [origo]

Kezdetben 16 harcos közül lehet választani: különböző harcmodoruk és -stílusuk egyben a játék legnagyobb előnye és hátránya - a sztorinak köszönhetően feltűnően sok nindzsa és gésa akad köztük. Található a karatén kívül brutális muay thai, a Bruce Lee által elhíresült jeet kune do, de a breaktánc-mozdulatokban sem lesz hiány, sőt, tesztelőnk kedvenc karaktere, Christie az elég ritka saskarom kungfut preferálja.

Kombók és speckók, fanatikusoknak

Az irányítás az analóg karral végzett mozgásból és négy alapmozdulatból (védekezés, ütés, rugás, megragadás) áll össze, minden szereplő kapott olyan mozdulatokat, amelyek az ellent teljes képernyőnyi távolságra repítik el, szédítik meg, dobják fel a magasba vagy vetik le a mélybe. A Dead or Alive pályái ugyanis híresek összetettségükről - több szinten keresztül lehet egymást pofozni és a sebzést okozó tényezőket elkerülni. A szavannán ugyanis tanácsos kikerülni a néha megjelenő ragadozókat, szintúgy, mint a Las Vegas-i utcán elsuhanó luxusjárgányokat vagy a boxring szélére elhelyezett, áramtól szikrázó falakat, melyek extra sebzést okoznak.

Forrás: [origo]

A Dead or Alive 4 egy intenzív verekedős játék, amelyen csak javítottak az Xbox 360 grafikai adottságai, az átdolgozott harci rendszert pedig most már nemcsak az amatőr "gyorsnyomogatók", hanem a taktikusan játszó profik is jobban élvezhetik. Aki végigjátszotta az egészet, megszerzett minden ruhát, kiegészítőt, és beszerezte az összes rejtett karaktert, ne érezze az egekben magát. Indítsa be az Xbox Live-ot és induljon harcba a neten keresztül a többi felhasználóval: a leiskolázás ragyogó mélypontjait fogja gyors egymásutánban megkapni - ez a játék fanatikusoknak készült, kezdőknek nem sok sikerélményük lesz vele.