Ellenzői szerint mészárolni, készítői szerint viszont békésen téríteni kell a hitetleneket egy apokaliptukus játékban.

Több amerikai liberális szervezet is bojkottra szólított fel a Left Behind: Eternal Forces című játék ellen, az antikrisztus elleni háborút jeleníti meg - adta hírül a BBC. A szoftver története egy sikeres regénysorozaton alapul, amelyben az igaz hívők mennybe menetele után háború tör ki a Földön. A liberális aktivisták szeretnék elérni, hogy a nagyobb áruházláncok polcairól kerüljön le a szoftver, és attól is tartanak, hogy azt erőszakos tartalma ellenére az amerikai papok is népszerűsítik majd vallásos üzenete miatt.

Ellenzői szerint a játékban zajló küzdelem olyan, mint a keresztes háborúk és az inkvizíció keveréke, mivel mindenki halálra van ítélve benne, aki nem válik Jézus követőjévé. Így a szoftver alkalmas lehet arra, hogy a muszlimok, zsidók, vagy akár a nem megfelelő elveket valló keresztények elleni indulatokat gerjesszen, sőt, a BBC-nek nyilatkozó egyik aktivista szerint a történet egyenesen egy vallási alapon zajló népirtást vetít előre.


A játék előzetese

Készítői szerint viszont a játék azt a morális üzenetet is hordozza, hogy az erőszak helytelen, és a játékosok számára a békés térítés a helyes út. Bár az Eternal Forces egyértelmű keresztény motívumokat (például angyalok) és bibliai üzeneteket is felvonultat, sem a "keresztény", sem a "térítés" kifejezések nem jelennek meg benne, így a készítők szerint nem sértő más vallások híveit, sőt, akár ők is jól szórakozhatnak vele.