A Magyar Telekom bejelentése szerint januártól díjmentesen gyorsabb letöltési sebességre kapcsolja ADSL-előfizetőinek internetkapcsolatát. Az átállás januárban kezdődik, s néhány hónap alatt megy majd végbe.

2007 első negyedévében díjmentesen megnöveli ADSL szolgáltatásának sávszélességét a Magyar Telekom. A letöltési sebesség emelése adott csomagtól - és az adott hálózat műszaki lehetőségeitől  függően - akár kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb letöltést tesz majd lehetővé az ügyfelek számára.

A jelenleg 512 kilobit/s sávszélességű előfizetések sebességét optimális esetben megduplázza a jelenleg 1 megabit/s-os csomagok esetében pedig négyszeresére emeli a társaság. A 2 vagy 3 megabit/s sávszelességű csomagok letöltési sebességét 8 megabit/s-ra fogják bővíteni.

A Magyar Telekom munkatársai jövő év januárjának közepétől az országban fokozatosan fogják nagyobb sebességre kapcsolni az előfizetők netkapcsolatait: az összes ADSL-elérés átállítása várhatóan néhány hónapot vesz majd igénybe. A gyorsabb letöltésre való átállás az előfizetők esetében néhány perces leállást okoz majd, s a technológia jellegéből adódóan az elérhető maximális sebesség körzeteken belül is eltérő lehet.

Ugyancsak a jövő év elején vezeti be a Magyar Telekom telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatását, amelyet a cég  internetszolgáltató partnerein keresztül vehetnek majd igénybe az ügyfelek. A társaság közlése szerint a telefonelőfizetést nem igénylő ADSL-szolgáltatás bevezetése jelentős fejleszéseket igényel, melyek várhatóan márciusra fejeződnek be.

Az [origo] kiadója a T-Online Zrt., amely a Magyar Telekom csoport tagja.