A gyártó szerint helyes használat mellett nem szakadnak el a konzol vezérlőjének csuklópántjai, ezért csak annak cserélik majd ki az alkatrészt, aki kéri.

A Nintendo bejelentette, hogy nem hívja vissza a Wii játékkonzol mozgásérzékelős távvezérlőjének csuklópántjait, csupán kérésre cserélik ki azt annak, akinek elszakadt, vagy aki aggódik az alkatrész megbízhatósága miatt. Bár a korábbi sajtóhírek globális visszahívást valószínűsítettek, a cég álláspontja szerint "nincs semmilyen létező probléma a csuklópánttal kapcsolatban" addig, amíg a kontrollert a használati utasításnak megfelelően, "helyesen" használják a játékosok.

Januártól lesz cserepánt

A magyar Wii-tulajdonosok a hazai forgalmazótól, a Stadlbauer Kft.-től kérhetik a csuklópánt cseréjét a 260-3960-as budapesti telefonszámon. A cég várhatóan januártól tud cserealkatrészt biztosítani.

A Wii különlegessége a mozgásérzékelős, vezeték nélküli vezérlő, amely a térbeli mozdulatokat viszi át a tévé képernyőjére. A konzol premierje után azonban hamarosan felbukkantak az interneten az újdonsült felhasználók panaszai amiatt, hogy a kontroller vékony csuklópántja a hevesebb mozdulatoknál hajlamos elszakadni, és a játékos kezéből nagy sebességgel kirepülő eszköz kárt tehet a közelben álló emberekben, berendezési tárgyakban.

Nem könnyű betartani a szabályokat

A felhasználók többek közt a wiihaveaproblem.com weboldalon gyűjtik az ilyen esetekről készült beszámolókat, ahol többek közt sok játék közben összetört tévé képét is közzé tették. A Nintendo kivizsgálta a kontrollerrel kapcsolatos panaszokat, de a maga részéről rendben találta a konstrukciót.

A gyártó a cserelehetőség mellett arra is felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a játék során legyenek elővigyázatosak: többek közt ügyeljenek rá, hogy legyen elég szabad hely a játékhoz, folyamatosan használják a csuklópántot és fogják is a kontrollert, és töröljék meg a kezüket, ha az izzad. A Nintendo szerint a vezérlő olyan érzékeny, hogy egyébként sincs szükség túl heves mozdulatokra, bár a konzol tesztelése során azonban számunkra is bebizonyosodott, hogy ezt nem könnyű megállni.