Kedves Olvasó!

Ha Ön ezt olvassa, akkor már észre kellett vegye: péntek reggeltől megváltozott mindannyiunk kedvenc oldala, az [origo]. Miközben odakint tombolt szél - és eléggé el nem ítélhető módon megtépte az iroda előtt lobogó céges zászlónkat - a bitek jöttek-mentek, átöltöztek és mára új [origo] jön a drótból. A régi arculat szépen búcsúzott: sosem látogatták meg annyian, mint utolsó munkanapján, csütörtökön, amikor 1 332 ezer ember kereste fel az [origo]-t.

Legutóbb 2001 nyarán változtattunk az oldal alaparculatán. Most azért szántuk el magunkat egy újabb nagy lépésre, mert az eltelt öt évben sokat változott a technológia, lehetővé tesz olyan megoldásokat, amelyeket akkor még nem ismerhettünk, Ön is jobb és nagyobb tudású gépet, nagyobb monitort vásárolt.

A változások közé tartozik, hogy az oldal szélesebb. Ez azt is jelenti, hogy olvasóink mintegy 10-12 százalékának át kell állítania képernyőbeállításait, hogy optimálisan jelenjen meg az oldal. Cserébe viszont a többieknek ugyanakkora helyen több információ szellősebben és könnyebben olvashatóan tud megjelenni.

A minden oldalunkon visszatérő hírdobozok is újdonságok az oldalon. A címlapon felül, a cikkek alatt - például ez alatt is - alul megjelenő dobozok többrétegűek: ha az egyes fülekbe írt szavakra kattint, akkor anélkül változik a dobozon belül a tartalom, hogy egy teljes új oldal töltődne le. A címlapon legfontosabb rovataink tartalmait tudja így kis felületen gyorsan áttekinteni, a cikkek alatt pedig az adott cikknek otthont adó rovat mélyebb tartalmaiban tud gyorsan tovább navigálni.

A címlapon minden rovatunk kínálata áttekinthető részint a felső hírdobozban, részint az oldal közepén lejjebb haladva további tizenkét ajánlóban. Rovataink ajánlatait mindig itt, állandó helyen találja majd.

Az oldalak jobb oldalának tetején három legfrissebb és három legolvasottabb cikkünk linkjét találják.

A címlapról továbbra is a megszokott módon lehet belépni a freemailbe és lehet keresni az interneten vagy különböző specializált adatbázisokban az ok.hu-val.

A változások részletesebben és látványosabban áttekinthetőek az erre az alkalomra készített pörgő-forgó-mozgó bemutató-anyagunkban, melyet ezúton is ajánlunk.

A változás mindig nehéz ügy, és ha Ön még nem is tudja, hogy ezt az [origo]-t még az előzőnél is jobban fogja szeretni, mi már biztosak vagyunk benne. A legtöbbet pedig azzal segít, ha megírja nekünk véleményét, panaszát, átkait vagy áldásait az új [origo]-val kapcsolatban. Írja meg most!