Fizetős lesz a Randivonal

2007.01.31. 13:58

Ettől a héttől már fizetniük kell a tagoknak a Randivonalon - adta tudtára felhasználóinak a népszerű társkereső oldal.

Havi 763 vagy 2290 forintot kell fizetniük hamarosan azoknak, akik regisztráltak a Randivonalon és írni szeretnének valakinek levelet. A szolgáltatást üzemeltetők a napokban küldték szét körlevelüket, amelyben jelzik: a regisztráció továbbra is ingyenes marad, akárcsak a keresés, de ha valaki fel akarja venni a kapcsolatot a kiszemelt hölggyel vagy úrral, a rendszeren belüli levelezőt csak fizetés ellenében használhatja.

A Habostorta által üzemeltetett oldal fenntartói azzal indokolták az eddig ingyenes szolgáltatás fizetőssé válását, hogy a fejlesztések már meghaladják lehetőségeiket, azokhoz a felhasználók jóvoltából szeretnének forráshoz jutni. A körlevél szerint aki fizet, az valóban komolyan gondolja az ismerkedést, hiszen a szerelemkeresésért (anyagi) áldozatot hoz.

Az internetes szolgáltatások - nem csak a társkereső, hanem az e-mail, közösségépítő stb. - zöme ugyan ingyenes, ám ez nem jelenti azt, hogy ne hoznának bevételt. Leggyakrabban reklámbevételből tartják el magukat a weboldalak, de létezik olyan modell is, amelyikben bizonyos kapcsolódó szolgáltatások igénybevételéhez keresnek fizető ügyfeleket, valamely ingyen hozzáférhető featúrát kínálva. Noha a fizetős szolgáltatások népszerűsége igen alacsony az ingyenesekhez képest, a Randivonalnak van esélye működő modellt mutatni, ugyanis őket tartják a hazai web legnagyobb társkereső szolgáltatásának - saját közlésük szerint félmillió regisztrált felhasználó veszi igénybe a társkereső oldalt. Korábban például a Freestat nevű - weboldal-látogatottsági statisztikákat nyújtó szolgáltatás - fizetőssé vált, majd miután a regisztrált felhasználók elhagyták a Freestatot, ismét visszatértek az ingyenes modellhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK