A következő hónapokban teljesen megújul a Lumix termékpaletta, a tavalyi modelleket egytől-egyig új típusok váltják majd fel, köztük több érdekességgel is.

Az legméretesebb új digitális fényképező az ultrazoomos Lumix FZ8. Három fő tulajdonságát érdemes kiemelni: a hét megapixelesre növelt felbontást, a javított képfeldolgozó processzort, illetve a RAW-formátumba való mentés lehetőségét. A masina egyéb technikai paraméterei gyakorlatilag változatlanok a korábbi típushoz képest, vagyis maradt a stabilizátoros, tizenkétszeres átfogást nyújtó Leica optika, a szélesvásznú videó, és a rengeteg manuális üzemmód is. A haladó fotósoknak szánt készülék fekete és ezüst színben márciustól lesz kapható Európában.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix FZ8

A tavalyi év talán legkülönlegesebb fényképezője a Lumix TZ1 volt, ugyanis a világon a legkisebb kamera volt, amelybe tízszeres optikai zoomot építettek. Mi is kipróbáltuk a gépet, és hiányoltuk benne a nagylátószögű fotózás lehetőségét. Szerencsére ezt orvosolja az idei ráncfelvarrás: a Lumix TZ2 és a Lumix TZ3 egyaránt 28 - 200 milliméteres tartományban enged fotózni, és az előbbi hat, az utóbbi hét megapixeles fotókat készít. Szintén pozitív változás, hogy beépített objektívsapkát kaptak a masinák, illetve az is, hogy a TZ3-as típusba 3 colos LCD monitor szereltek. Az új ultrazoomos termékek várhatóan májusban jelennek majd meg Magyarországon.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix TZ3

Az ultrakompakt kategória három új modellel bővül, az új csúcsmodell pedig a hét megapixeles Lumix FX30 lesz. Az optikai stabilizátoros készülék 28 - 100 milliméteres átfogást nyújt, szélesvásznú mozgóképet is rögzít, hátoldalán ugyanakkor egy 2,5 colos kijelző kapott helyet. Az ezüst, barna, kék, illetve fekete színben egyaránt megjelenő kütyü mindössze 22 milliméter vastag, így a világon a legvékonyabb 28 milliméteres tartományt kínáló fényképező. Európában márciustól lesz megvásárolható.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix FX30

Kevésbé különleges a másik két ultrakompakt típus, a Lumix FX10 és a Lumix FX12. Mindkét változat háromszoros átfogású, stabilizátoros Leica objektívvel és 2,5 colos hátfali monitorral rendelkezik, vastagságuk 24 milliméter. Fekete, ezüst, és kék színben márciusban jelennek meg a boltok polcain.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix FX10

A középkategória szintén két új masinával bővül: a Lumix LZ6 és Lumix LZ7 gyakorlatilag teljesen megegyező típusok, egyetlen különbség az LCD méretében van: az előbbi 2, az utóbbi azonban 2,5 colos kijelzőt kapott. Mindkettő kamera hatszoros zoomos, optikai stabilizátoros objektívvel rendelkezik, és a tavalyi modellekhez képest új képfeldolgozó processzort is kaptak. Akár két ceruzaelemmel is lehet használni a gépeket, amelyek szintén márciusban debütálnak majd a kontinensen.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix LZ6

Végül két belépőszintű készüléket is leleplezett a Panasonic: a Lumix LS60 és Lumix LS75 típusok szintén stabilizált, háromszoros optikai zoomot kaptak hat, illetve hét megapixeles felbontás mellett. A 16:9 képarányú videó rögzítésére is képes fényképezők márciusban jelennek meg a kereskedésekben.

Forrás: [origo]
Panasonic Lumix LS75