A hifi-eszközeiről ismert japán gyártó egy kiemelkedő audio-képességekkel rendelkező PC-t dobott piacra. A zenerajongóknak szánt új masina leginkább egy erősítőre hasonlít, így remekül illeszkedik a nappaliba is.

A HDC-1.0 típusjelzésű masina belsejében egy 1,66 gigahertzen működő Intel Core 2 Duo processzor, integrált grafikus kártya, 1 gigabájt memória és egy 120 gigabájtos merevlemez található.  A gép az Apple Macekhez hasonlóan tálca nélküli DVD-író meghajtóval rendelkezik, amely azonban még nem kompatibilis az új generációs formátumokkal.

Bár az Onkyo számítógépe kompakt méretekkel bír, térfogata nagyobb az Mac miniénél, ugyanakkor a gyártó saját fejlesztésű, tökéletes hangzást biztosító sztereó hangkártyájával szerelik fel, amely a legkényesebb zenerajongó igényeit is kiszolgálja - a gyártó reményei szerint. Az Apple apró asztali gépéhez hasonlóan a HDC-1.0 is külső tápegységgel rendelkezik, belsejében pedig csupán egy darab ventilátor hűti a komponenseket, az alkatrészek esetleges rezgését gumi csillapítókkal csökkentik, így a masina nagyon halkan üzemel.

Forrás: [origo]

Az új modellen a Windows Vista legolcsóbb, Basic nevű alapváltozata fut, viszont a gyártó előre telepíti a PC-re a CarryOn Music 10 nevű saját lejátszóját. A géphez egy LCD-képernyős távirányító is jár, s az előbb említett szoftver használatakor ezen megjelenik az épp lejátszott szám címe is.  A HDC-1.0-t a hifi-eszközökön használatos ki- és bemenetekkel is felszerelik, így  például kazettáról vagy bakelitlemezről is lehet majd felvételeket digitalizálni vele.

Az audiofileknek szánt PC-t márciustól kezdik árusítani Japánban 210 ezer jenes, vagyis 340 ezer forint körüli összegért. Kifejezetten ehhez a számítógéphez az Onkyo egy külső erősítőt, illetve egy beépített erősítővel szerelt hangfalpárt is piacra fog dobni 50-60 ezer jenes, vagyis 80-100 ezer forintos áron.