Már meghívó nélkül is lehet Gmailezni

2007.02.08. 17:11

Csütörtök óta szabadon lehet regisztrálni a Google ingyenes e-mailszolgáltatására, a Gmailre. A szolgáltatásra eddig csak az iWiW-éhez hasonló meghívásos rendszerben lehetett regisztrálni.

A Gmail eddig csak meghívásos alapon működött - azaz ahhoz, hogy valakinek e-mail címe legyen, egy gmailes felhasználótól kellett "meghívót" kérnie. Mostantól viszont meghívó nélkül többen is készíthetnek ingyenes postafiókot a www.gmail.com címen. A közlemény ugyan azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon vezették be a meghívó nélküli regisztrálás lehetőségét, ennél azonban többeket érint a kedvező változás: jelenleg a Közel-Kelet, Afrika és Európa országainak lakói regisztrálhatnak közvetlenül. Kutatások szerint egyébként  az e-mailezés az egyik legnépszerűbb szolgáltatás az interneten, a magyar felhasználók 75 százaléka használja.
 
Általában az e-mail felhasználók legnagyobb problémája eddig postafiókjuk korlátozott befogadó képessége volt. A Gmail alaptulajdonságaiban a régi maradt - jelenleg a felhasználók 2,7 gigabájtnyi, ám folyamatosan növekvő tárhelyen tetszőleges mennyiségű információt tárolhatnak. A Gmail-es levelek  POP3 protokollal is elérhetők, azaz a leveleket bármilyen levelezőprogrammal le lehet tölteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK