Ingyenes térképszoftvert hoz ki a Nokia mobilra

2007.02.09. 17:55

A smart2go GPS-szel használható, és több mint 150 ország térképeit lehet letölteni hozzá a telefonra, amelyeken különdíj fejében akár hangosan is tud navigálni.

A Nokia megjelentette ingyenesen letölthető a smart2go térképszoftverét, amelyet GPS-es készülékkel vagy a telefonra csatlakoztatott navigációs berendezéssel lehet használni. A szoftver a helymeghatározás mellett képes lépésről lépésre navigálni, meg lehet vele jeleníteni a környékbeli látnivalók listáját és helyét, és útvonaltervezésre is alkalmas. A smart2go platform több mint 150 ország térképeit tartalmazza, és 30 országban biztosítanak hozzá teljes körű navigációs szolgáltatást.

Térkép és útikönyv

A szoftvert február 10-től lehet letölteni a www.smart2go.com weboldalról egyes Nokia S60 és Windows Mobile 5.0 készülékekre, és a tervek szerint elérhető lesz majd az össze fontosabb mobil platformon, így többek között a Nokia S60, a Series 40, a PocketPC, a Linux és egyéb Windows Mobile rendszerrel működő készülékekre is. A Nokia Nseries modelleken előtelepített formában szállítják majd a szoftvert.

A smart2go több mint 15 millió látnivaló adatait tartalmazza, a felhasználók pedig elmenthetik saját kedvenc helyeiket, és át is küldhetik azokat más készülékre, csakúgy, mint az egyedi útvonalterveket vagy térképrészleteket. A szoftver a navigációhoz használt térképeket a mobilhálózaton keresztül tölti le, de miután azokat eltárolta, a további térképnézegetéshez, útvonalkereséshez és navigációhoz nincsen szükség hálózatra. A nagyobb letöltéseket számítógépen keresztül is el lehet végezni.

Fizetős navigáció és reklámok

A navigáció viszont már nem ingyenes: egy héttől három évig terjedő licencet kell megvásárolni hozzá, de ezért cserébe arra is képes, hogy hangosan adjon útbaigazítást a kijelölt úti célhoz. Ha a felhasználó új országba utazik, annak térképét külön letöltheti, és ott kedvezményes szolgáltatási díjért érhető el a navigáció. A Nokia lehetővé teszi cégek számára, hogy a digitális térképeken elhelyezett logóikkal reklámozzák magukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK