Véget ért az Apple-mobil márkaneve nyomán indult  pereskedés: az egyezség értelmében a Cisco és az Apple is használhatja az iPhone nevet termékeinél.

Peren kívül egyezett meg egymással az Apple és a Cisco az iPhone márkanévvel kapcsolatban, amelyet ezen túl mindketten használhatnak termékeik megnevezésére - adta hírül a BBC. A két cég arról is megállapodott, hogy együttműködnek biztonsági, valamint céges és fogyasztói kommunikációs fejlesztések terén. ennek köszönhetően a pereskedés véget ért, azt azonban nem közölték az érintett felek, hogy milyen anyagi vonzata volt a megállapodásnak.

Az Apple-t még januárban perelte be a Cisco, amikor az bemutatta iPhone névre keresztelt mobiltelefonját. A készülék elnevezése révén ugyan illeszkedett az Apple i-betűs terméksorozatába (iMac, iBook, iSight, stb.), a márkanevet azonban nem ők birtokolták: az a Cisco bejegyzett védjegye volt, amelyhez a cég 2000-ben, az Infogear akvizíciója révén jutott hozzá. Azóta az amerikai vállalat VoIP-alapú készülékeket árult ezen a márkanéven.