Hamarosan megújul az ingyenes e-mail-szolgáltatás, amelyben a levelezés mellett telefonálni, chatelni és képeket és képeslapot küldeni is lehet majd, emellett nagyobb tárhely jár majd hozzá, és új dizájnt is kap.

Megújul a Freemail: a levelezőszolgáltatás 2.0-s munkanéven készülő átalakított változatát Tóthmátyás Tibor, a T-Online portáligazgatója mutatta be a Web 2.2 Symposiumon. A felhasználók számára a legfeltűnőbb változás minden bizonnyal az lesz, hogy az új Freemail kék színben pompázik majd, de emellett több új szolgáltatás is belekerül, amelyeket külön füleken érhetnek majd el a felhasználók, és saját színes ikonjaik jelzik majd őket.

Egy év múlva internetről hívhatjuk a nagyit
 
A levelezés mellett azonnali üzenetküldésre és internetes telefonálásra is képes lesz az új szoftver. Ehhez a T-Com és a T-Online által közösen üzemeltetett Klip szoftver webes változatát kell majd letölteni a postafiókba való bejelentkezés után, amely 2 megabájt méretű, és telepítés nélkül használható. Egyelőre csak számítógépek között lehet vele hívásokat bonyolítani, de Tóthmátyás Tibor szerint egy éven belül képes lehet hagyományos telefonvonalak hívására is, más üzenetküldő szolgáltatásokkal viszont nem lesz kompatibilis. A Freemail címtárában telefonszámokat is lehet majd tárolni, és a webes Klip-kliens az üzenetküldő-szoftverekhez hasonlóan kijelzi majd a partnerek elérhetőségét.

Forrás: [origo]

Így fog kinézni az új Freemail


 A szolgáltatás közösségi funkcióját erősíti, hogy a felhasználók egy részletes, fényképes adatlapot tehetnek közzé magukról a rendszerben. A szintén a T-Online által üzemeltetett iWiW közösségi portállal viszont (egyelőre) nem kötötték össze szorosabban a levelezőszolgáltatást, a portáligazgató kérdésre adott magyarázata szerint azok eltérő jellege miatt: a közösségi oldal ugyanis elsősorban valós felhasználói profilokra alapoz, míg a Freemailen sokan hoznak létre fiktív, vagy nem személyhez kötődő fiókokat.

Csili-vili formázás is lesz
 
A levelezőfelület legfontosabb újítása, hogy az üzeneteket már HTML-ben is formázni lehet, amihez egyszerű szövegszerkesztő eszköztár áll majd a felhasználók rendelkezésére. A T-Online meglévő internetes fotótárát is egyesíti a Freemaillel, így a levelezőprogramból közvetlenül lehet majd képeket feltölteni és továbbküldeni, de külön képeslapküldő funkciót is integráltak a levelezőfelületre. A postafiókokhoz járó ingyenes, alapértelmezett tárhely-méret 1 gigabájt lesz. A mai bejelentést követően 10 ezer felhasználó bevonásával a napokban kezdődik majd meg az új Freemail bétatesztelése, és tervek szerint március végétől indul el élesben.