Az Invitel is csatlakozott a sávszélességet emelő szolgáltatókhoz: saját területén a legalacsonyabb ADSL 1, a legmagasabb 18 megabites sebességet nyújt legkésőbb júliusban.

Az Invitel jelenlegi leglassabb ADSL-hozzáférése másodpercenként 512 kilobites sebességet nyújt, ezt a szolgáltató megduplázza. Ezen túl a jövőben 4, 8 és 18 megabites csomagokat nyújt majd a szolgáltató. A legolcsóbb csomag - ami az Invitel honlapján még 512-esnek van jelölve - havonta hatezer forint, a legdrágább 13 500, ami a honlapon még 8 megabitesként szerepel, de minden bizonynal ez lesz majd a 18 megabites hozzáférések egyike.

A szolgáltató március 1-től hirdette meg a sávszélesség emelést, amit automatikusan hajtanak végre valamennyi előfizetőnél. Az átállás a szolgáltató igérete szerint június 30-ig befejeződik. Szerettük volna megtudni, hoyg a sávszélesség emelése vonatkozik-e a szolgáltató viszonteladó partnereire (Enternet, T-Online) is. Valószínűleg igen, az eddigi gyakorlat szerint ugyanis a hálózattulajdonos telefontársaság valamennyi változást érvényesít a partnereinél is, azonban a cég kommunikációs vezetőjét nem értük utol. Az Invitel igérete szerint az emelés nem jár majd áremeléssel: ki-ki a korábban előfizetett csomagjának megfelelő áron szörfölhet majd gyorsabban.

Emlékezetes: tavaly év végén a Magyar Telekom igért saját területén sebességnövekedést, majd a UPC a saját kábelhálózatán emelte a hozzáférések sávszélességét, és az adatforgalmi korlátot is kitolta 250 gigabájtra. A versenyhelyzet diktálta tempót most felvette az Invitel is, és saját területén jócskán feltekerte a hozzáférések sávszélességét.

Az [origo] kiadója a T-Online Zrt., amely a Magyar Telekom csoport tagja.