Kicsi tükörreflexes gép az Olympustól

2007.03.06. 8:11

Két új cserélhető optikás kamerát mutatott be az Olympus: a tíz megapixeles masinák érdekessége, hogy komponálásra a hátfali kijelzőt is lehet használni, mint a kompakt típusok esetében.

Az Olympus E-410 a legapróbb digitális tükörreflexes gép jelenleg a világon. A kompakt méret mellett azért is figyelemreméltó lehet az új típus, mert a japán vállalat korábbi modelljéhez, az E-330-hoz, vagy a méregdrága Canon 1D Mark III-hoz hasonlóan valós idejű nézetet biztosít a hátoldali LCD monitoron.

A tíz megapixeles készülék új képfeldolgozó processzort kapott, mely a gyártó szerint gyorsabb működést, gazdagabb részletvisszaadást és pontosabb színreprodukciót biztosít. Az Olympus által kifejlesztett pormentesítő technológia, az úgynevezett SuperSonic Wave Filter ebben a fényképezőben is megtalálható lesz.

Forrás: [origo]

Májusban kerül a boltokba az új modell az Egyesült Államokban, amelyhez kiegészítőként víz alatti tok is kapható lesz majd. A gépváz ára 699 dollár, azaz 136 ezer forint lesz, kit objektívvel együtt pedig 799 dollárt, vagyis 155 ezer forintot kell majd érte leszurkolni.

A másik új tükörreflexes típus az Olympus E-510: technikai paramétereit illetően sokban egyezik a már ismertetett modellel, vagyis szintén tízmillió pixeles szenzort építettek bele, és szintén használható fotózásra a 2,5 colos hátfali monitora. Előnye az apróbb készülékkel szemben az, hogy beépített képstabilizátort kapott, sőt markolata is vastagabb, ami egyeseknek döntő szempont lehet. A júniusban debütáló masina 799 dollárba, azaz 155 ezer forintba kerül majd optika nélkül, kitben vásárolva pedig 899 dollárért, azaz 175 ezer forintért vihető haza a tengerentúlon, magyarországi ára még nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK