Új Nikon tükörreflexes gép, kis extrával

2007.03.08. 13:57

A japán vállalat lerántotta a leplet a legújabb fényképezőjéről, amely az általunk is tesztelt alapszintű kamera tíz megapixeles, felturbózott változata, külsőleg változatlan kivitelben.

A tavaly novemberben bemutatott Nikon D40 nagyrészt pozitív szakmai visszajelzéseket kapott, egyedül azt hiányolta a néhány fotós, hogy mindössze hat megapixeles felbontású a kamera. Ezek alapján tehát nem meglepő, hogy a japán tervezők gyakorlatilag nem változtattak a fényképező paraméterein, a legfontosabb változás az, új, tízmillió pixeles érzékelő.

Az apró, cserélhető optikás masina az elődjéhez hasonlóan 2,5 colos, 230 ezer pixeles hátfali kijelzőt kapott. A legkisebb beállítható fényérzékenység a korábbi ISO 200 helyett ISO 100-ra módosult. Ezt a típust sem szerelték fel beépített fókuszmotorral, így a régebbi objektívekkel nem képes élességet állítani a rendszer, csupán az újabb AF-S, és AF-I típusjelzésű lencsékkel.

Forrás: [origo]

A Nikon D40x megkapta a kistestvér könnyen használható menürendszerét, illetve a különféle szoftveres retusáló funkciókat is, mint a piros szem eltávolító, a színes filterek, és a kép sötét részleteit kivilágosító D-Lighting. A fotókat SD és SDHC szabványú kártyákra egyaránt képes rögzíteni a készülék, mely a jövő hónapban jelenik meg a boltok polcain. A kit objektívvel együtt 799 dollárba, azaz 153 ezer forintba kerül majd a tengerentúlon, hazai kiskereskedelmi ára viszont még nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK