PC-vel tér vissza a Commodore

2007.03.19. 11:18

Játékosoknak szánt prémium kategóriás számítógépek viselik majd a legendás otthoni komputerek márkanevét. A bivalyerős grafikai képességgel bíró masinák áprilistól kerülnek forgalomba.

A Commodore Gaming cég a hannoveri CeBIT-en mutatta be a társaság hamarosan piacra kerülő számítógépeit. Az új generációs Commodore-ok négyféle, eltérő árú változatban  lesznek kaphatók, s tulajdonképpen igényes alkatrészekből összerakott PC-k. A legolcsóbb típust is kétmagos Intel processzorral, két gigabájt memóriával, és egy elég jó teljesítményű grafikus kártyával szerelik fel.

Ezzel szemben a csúcsmodellt már négymagos Intel lapkával, négy gigabájt memóriával, és dupla videokártyával vértezik fel. Bár a konfigurációk ára még nem ismert, a BBC beszámolója szerint 2-10 ezer dollár, azaz 400 ezer és 1,7 millió forintnak megfelelő áron várható megjelenésük.

Forrás: [origo]

Az új masinák másik ismérve, hogy gépházukat speciális festéssel lehet majd megrendelni - a vevők mintegy százféle mintát tartalmazó katalógusból válogathatnak majd. Az izmos Commodore-PC-ket Windows Vista operációs rendszerrel szállítja majd a cég, s gyárilag feltöltenek rájuk régi, emulátorral használható C-64-es programokat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK