A webkereső legújabb szolgáltatása a Web History, amely aktiválása esetén automatikusan eltárolja a felhasználó által meglátogatott oldalakat.

A Google újításának köszönhetően többé nincs szükség arra, hogy az ember webcímeket mentegessen el a böngészőben a Kedvencek (Firefox alatt a Könyvjelzők) között: a rendszer ugyanis kérésre elraktározza és kereshetővé teszi minden egyes weboldal szöveges tartalmát. A Web History-t csak a Google Eszköztárral és annak Page Rank szolgáltatásával együtt lehet használni, mivel a böngészőbe beépülő kiegészítő küldi el az adatokat a cég szervereire. A szükséges eszközt a szolgáltatás a felhasználó beleegyezésével aktiválja http://www.google.com/history címen történő feliratkozás után.

Az elraktározott webnapló viszont bármely számítógépről előhívható a Google-ba való bejelentkezés után. A teljes web-index természetesen nem csak a felhasználóknak válik javára, mivel a vállalat ennek segítségével is tökéletesíteni tudja a keresési találatokat. Hasonló rendszert ugyanis már eddig is működtetett a Google, azonban az csak a felhasználók kereséseinek történetét raktározta el.

A cég azt ígéri, hogy a Web History használata révén a keresési eredmények ugyan nem azonnal, de idővel észrevehetően javulnak majd, ahogy a rendszer eleget "tanult" a felhasználóról. Az újítás a cég AdSense hirdetési rendszerét is hatékonyabbá teszi majd, amely célzott hirdetéseket jelentet meg a keresési találatok mellett - és persze további aggodalomra ad okot azok körében, akik a rájuk vonatkozó személyes információkat féltik a Google-tól.