Elkészült a webkettesített Live Hotmail

2007.05.07. 15:39

A Microsoft befejezte levelező-szolgáltatásának felújítását, amelynek teljes, felújított verziója úgy néz ki, mintha Outlook futna a böngészőben.

A redmondi szoftvercég még 2004 látott hozzá a nálunk is népszerű Hotmail levelezőszolgáltatás felújításához, amellyel mostanra készült el. A munkálatok alatt a webes e-mailező a Live Mail nevet kapta, de a cég végül részben visszatért a régi elnevezéshez a Windows Live Hotmail formájában.

A felújított rendszer teljes, minden újítást tartalmazó változatát elválasztották az "alapcsomagtól" (Hotmail Classic), és előbbit csak a "gyors interneteléréssel" (értsük ez alatt a széles sávot) rendelkező felhasználóknak ajánlják. Aki ezt választja, az egy webes Outlookhoz hasonló felületet kap: a levelekről itt is előnézeti képet lehet kérni, és mindent az egérrel lehet pakolgatni, csakúgy, mint a telepített szoftverben. Az ablakok elrendezése mellett a webes felület színét is állítgatni lehet.

Forrás: [origo]

Az új idők szellemének megfelelően a cég a webes felületre integrálta üzenőprogramját, a Messengert is (bár ezt egyelőre nem tudtuk kipróbálni), és megnövelt, 2 gigabájtos tárhelyet ad a levelezéshez - bár ez még mindig kisebb, mint a Gmail 2,8 gigája, vagy a Yahoo Mail által ígért korlátlan tárhely. Másik fontos újítás, hogy a beérkezett leveleket szortírozni lehet aszerint is, hogy feladójuk megbízható, ismeretlen, vagy megbízhatatlan forrás, amit a rendszer eltérő színekkel jelez, és a spamszűrőt is felújították.

A Windows Live Hotmail végleges változata 36 nyelven indult el, sajnos a magyar egyelőre nincs közöttük*. A szolgáltatásnak a cég adatai szerint 280 millió felhasználója van világszerte.

*Helyesbítés: Ebben az apró, de el nem hanyagolható részletben tévedtünk. Mi csak az országot állítottuk át Magyarországra a beállítások között, és a nyelv beállításának lehetősége elkerülte a figyelmünket - pedig igaza van az alant Ákombákom néven hozzászóló olvasónknak, a Hotmail magyar nyelvű felhasználói felülettel is használható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK