A Sanyo Xacti E1 az első digitális videokamera, ami védőtok nélkül sem romlik el a víz alatt. A legfeljebb másfél méter mélyen használható készülék csak egy óráig bírja szusszal, viszont hat megapixeles fotók rögzítésére is képes.

Az új Sanyo Xacti E1 nem HD-felbontású készülék, vagyis maximum 640x480 pixeles videókat lehet vele készíteni, pozitívuma viszont, hogy egy beépített processzornak köszönhetően H.264 formátumban tárolja a filmeket. Ez az eljárás kisebb fájlméretet eredményez, így a hivatalos adatok szerint akár 10 óra mozgókép is ráfér egyetlen 8 gigás memóriakártyára, vagy két és fél óra egy 2 gigabájtos változatra.

Az SD/SDHC szabványt támogató kütyü ötszörös optikai zoomot kapott. Ennek átfogása kisfilmes értékeken számolva 38 - 190 milliméter. Komponálni a kihajtható, forgatható LCD kijelzőn lehet. A digitális monitor 2,5 colos, felbontása viszont csupán fele a megszokottnak, 110 ezer pixel.

Forrás: [origo]

A Xacti VPC-E1 tehát annak ellenére, hogy búvárkodásra nem alkalmas kamera, nyaralás közben egyeseknek jól jöhet, hiszen akár a strandon is lehet filmezni vele. A tengerentúlon már egy hónapon belül kapható lesz az újdonság kék, sárga, illetve fehér színben. A kiskereskedelmi ár 500 dollár, azaz 93 ezer forint körül alakul majd.