Nem kerül boltokba a brutális játék

2007.06.22. 10:10

Miután a Manhunt 2 című öldöklős játék az Egyesült Királyságban és Írországban megjelenése előtt betiltották, az USA-ban pedig 21 éven felülieknek szóló besorolást kapott, kiadója bizonytalan időre világszerte elhalasztja a játék premierjét.

 

A videojátékokkal foglalkozó GamesIndustry.biz híradása szerint a játék kiadója, a Take-Two Interactive Software egyelőre felfüggesztette az eredeti tervek szerint július 10-én Nintendo Wii, PlayStation 2 és PSP konzolokra debütáló Manhunt 2 piacra dobását. Egyelőre a társaság csak annyit közölt, hogy átvizsgálja, milyen lehetőségei vannak arra, hogy orvosolja a játékával felmerült problémákat.

Azt azonban még nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy eltávolítják a játék legdurvább elemeit, és kérelmezni fogja a korhatár-besorolás újbóli elbírálását, vagy teljesen sutba dobja a projektet. A program teljes betiltása mellett a felnőtteknek szóló besorolás is károsan érintheti a Take-Two-t, ugyanis a Nintendo és Sony céges irányelvei szerint játékgépeikre nem lehet csak felnőtteknek szóló játékot kiadni, PC-re pedig eleve ki sem adják.

Forrás: [origo]A Manhunt első része is hasonló botrányt kavart, a horror- és pszichothriller-rajongóknak szánt programban ugyanis javarészt csak gyilkolni kell. Az elmegyógyintézetben játszódó szoftverben a hatékony továbbjutáshoz ráadásul érdemes halkan az áldozat mögé lopódzni, s puszta kézzel, vagy valamilyen szúró-, vágófegyverrel eltenni láb alól, esetleg egy nejlonzacskóval megfojtani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK