Letarolta a Playstationt a Nintendo Japánban

Vágólapra másolva!
Hazai pályán hat-egy arányban nyeri a konzolháborút a Nintendo Wii a Sony Playstation 3-mal szemben, vagyis ennyivel többet adtak el belőle júniusban.
Vágólapra másolva!

Bár tavaly év vége óta forgalmazzák a Wii-t, a gyártás még mindig nem tudta utolérni a keresletet, ezért hosszú sorok állnak érte szülőhazájában - adta hírül a Reuters. A Nintendo ráadásul egyre jobban elhúz a mezőnytől Japánban, mivel áprilisban még csak négy az egyhez, májusban pedig öt az egyhez volt az előnye. A gépből júniusban csaknem 271 ezer darabot adtak el, míg PS3-ból csupán 41 és fél ezer fogyott, az Xbox 360-ból pedig 17 és fél ezer. A Japánon kívüli adatokat még nem publikálta a gyártó.

A konzol sikerét az egyedi, mozgásérzékelős irányítás mellett a széles játékválasztékban látják az elemzők - ami egyelőre csak Japánra igaz. A gyártó számítása bejött, és nem csak a fiatalok és gyerekek, de az idősebb korosztály tagjai is szívesen játszanak a Wii-vel.

A megjelenése óta eltelt közel fél évben 5,84 millió darabot adtak el a konzolból, a legtöbbet, 2,37 milliót Amerikában, 2 milliót pedig Japánban, és a cég 14 millió darabot szeretne értékesíteni 2008 márciusáig. A Sony összesen 5,5 millió Playstation 3-ast adott el ebben az évben, de a Nintendo nem csak az otthoni játékgépek piacán múlta felül eladásait: a Nintendo DS kézi játékgép is sokkal jobban fogy, mint a PSP.