Nyáron debütál az újfajta CD

Vágólapra másolva!
A Walt Disney lemezkiadó leányvállalata egy újfajta CD-formátum, a CD View Plus alkalmazásával próbálja eladásait növelni. A kompakt diszk utódjára a zenék mellett dalszövegek, fotók és egyéb extrák is felkerülnek.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Records szerdán mutatta be a CDVU+ rövidítéssel is emlegetett újfajta CD-ket - értesült a Reuters. Az újfajta lemezen elsőként a Jonas Brothers tinipunk-banda albumát fogják kiadni augusztus 7-én az USA-ban.

A CDVU+ lemezek a hagyományos műanyag tok helyett újrahasznosítható borítással lesznek majd kaphatók. Mivel a lemezen a DVD-khez hasonló extrákat, például fotókat, dalszövegeket, interjúkat, videókat is el lehet helyezni, az albumokhoz mellékelt füzetecskére sincs szükség, ezt számítógépen nézegethető digitális magazin helyettesíti.

Emellett a lemez a PC-be helyezve különböző, csak a CDVU+-lemezt megvásárlóknak szánt online szolgáltatásokat is elérhetnek majd a rajongók. Ezenkívül a Jonas Brothers esetében például egy posztergenerátort és egy gitárleckét is elhelyeznek a lemezen.

Az új formátumú CD-től a kiadó az internetes letöltések nyomán jelentősen megcsappant eladások növekedését várja. A CD View Plus lemezeken megjelenő albumok ára még nem ismert, de várakozások szerint legfeljebb csak minimálisan lesz majd drágább a hagyományos CD-ken kiadottaknál.