Már 9 millióan vannak a World of Warcraft játékosai

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb online szerepjátékának felhasználói tábora már kilencmillió főt számlál - adta hírül a szoftvert fejlesztő Blizzard. A cég most Kínában készül újabb rajongókat hódítani.
Vágólapra másolva!

Hamarosan megjelenik ugyanis Kínában is a játék első bővítése, a Burning Crusade, amely új bejárható területekkel, és egy sor új lehetőséggel bővíti a World of Warcraft-et. A játékot a szoftver megvásárlása mellett havi előfizetésért lehet használni, és az internetes szervereken keresztül összekapcsolódó játékosok együtt kalandozhatnak egy fantáziavilágban.

A World of Warcraft minden idők legsikeresebb címe műfajában, az MMORPG-ben: a játék 2004 novemberében jelent meg, és mind 2005-ben, mind 2006-ban vezette az eladási toplistákat. A szoftvert hét nyelvre fordították le, és Európán és Észak-Amerikán kívül hatalmas rajongótábora van a Távol-Keleten is.

A készítőknek az eladások mellett hatalmas bevételeket hoznak az előfizetési díjak is, de maguk a játékosok is elkezdtek üzletelni a virtuális világ javaival, amelyeket online árverési szájtokon bocsátottak áruba. Sőt, vannak olyan, a fejlődő országokban élő játékosok, akik a World of Warcraft világában végeznek bérmunkát megbízóik számára, ami rendszerint azok karaktereinek fejlesztéséből, edzéséből áll.