Keresik a legjobb hazai webes videót

Vágólapra másolva!
Augusztus 1-jén indult útjára a hvg.hu Golden Blokk című webnapló-versenyének részét képező Klipszemle, melyre amatőr készítésű videofelvételekkel lehet nevezni.
Vágólapra másolva!

A verseny szervezői szerint a Klipszemle elsődleges célja felkarolni egy viszonylag új, robbanásszerűen fejlődő internetes kifejezésmódot, mely bizonyos jellemzők okán (gyorsaság, személyre szabottság, dinamizmus) már ma is komoly konkurenciát jelenthet a hagyományos médiának is.

A megmérettetésre saját készítésű, valamely videomegosztó oldalra feltöltött amatőr videofelvételekkel, animációkkal lehet nevezni augusztus 16-ig a Goldenblokk.hu oldalon a felvétel elérhetőségének, és rövid leírásának megadásával. A nevezéseket a hvg.hu szerkesztősége fogja átnézni, a felvételekre pedig kategóriákra bontva bocsátják közönségszavazásra.

A kategóriagyőztesekről a közönség és a hvg.hu zsűrije dönt, augusztus 21 és 27 között leadott szavazataik azonos súllyal szerepelnek a végeredményben. A legjobb alkotást Herendi Gábor, a Valami Amerika című film rendezője választja ki, a Klipszemle győztesének nyereménye egy laptop és egy wellness utazás lesz. A győztest a Golden Blokk verseny eredményhirdetésén, augusztus 30-án hirdetik ki, a kategóriák legjobbjai azonban már egy nappal korábban elérhetők lesznek.