Reklámért ingyenes szoftver a Microsofttól

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy fizetős Works nevű irodai programcsomagjából olyan verziót ad ki, amelyben reklámok jelennek meg, ezek megtekintéséért cserébe viszont ingyenesen lehet használni.
Vágólapra másolva!

A szövegszerkesztő és táblázatkezelő alkalmazást tartalmazó Microsoft Works SE9 hagyományos verzióját 7-8 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni. A reklámokért cserébe ingyenes verziót a szoftvercég azért adja ki, mert a Google hasonló funkciókat kínáló, böngészőből elérhető, ingyenes Dokumentumok és Táblázatok szolgáltatása nagy konkurenciát jelent a programcsomagnak.

Az ingyen használható Worksöt újonnan megvásárolt számítógépekre előre telepítve terjesztené a Microsoft. Alapesetben a reklámokat a szoftver saját mappájából töltené be, ha azonban a PC-t az internetre kapcsolják, az alkalmazás friss hirdetéseket tölt le. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ingyenes programcsomag mely gyártók konfigurációin lesz megtalálható, de ezek várhatóan néhány hónapon belül felbukkannak majd a boltokban.