Linuxos laptopok a Lenovótól

Vágólapra másolva!
Hamarosan a Dell mellett egy másik nagy számítógépgyártó, a Lenovo is árusítani fogja noteszgépeit a Windows mellett a nyílt forráskódú Linux operációs rendszerrel is.
Vágólapra másolva!

A gyártó közlése szerint a ThinkPad márkajelzésű laptopokat az év végétől a Windows mellett előre telepített SuSE Linux 10 operációs rendszerrel is meg lehet majd venni - jelentette be a cég a LinuxWorld konferencián.

A nyílt forráskódú operációs rendszer az ingyenes OpenOffice.org irodai programcsomagot is tartalmaz, a wifi egyszerű használatát pedig egy Ultra Connect II nevű szoftver biztosítja majd, a hosszú akkumulátoros üzemidőről pedig egy Battery Strech névre hallgató alkalmazás gondoskodik. A terméktámogatási feladatokat a Lenovo, a szoftverfrissítéseket pedig a SuSE-t kiadó Novell cég biztosítja majd az ügyfeleknek, s a linuxos gépeket valószínűleg itthon is piacra dobja majd a cég.

Az idén egy másik nagy PC-gyártó, a Dell is bejelentette, hogy linuxos konfigurációkat dob piacra, kínálatukban jelenleg két asztali, és egy hordozható PC rendelhető Ubuntu Linuxszal, melyet egy nonprofit társaság fejleszt. Az alapító-cégvezető, Michael Dell úgy nyilatkozott, a társaság honlapján végzett kutatás során a nyílt forráskódú operációs rendszer iránt hatalmas érdeklődést tapasztaltak az ügyfelek részéről.