Sportautót ér a feltört iPhone

Vágólapra másolva!
George Hotz, az Apple mobiltelefonját feltörő tinédzser hacker egy sportautót, és három új iPhone-t kapott az általa hálózatfüggetlenített készülékért cserébe egy amerikai mobilszerviztől.
Vágólapra másolva!

George Hotz, egy 17 éves amerikai tinédzser a múlt héten publikált a blogján annak leírását, hogyan lehet egy, eredetileg csak az AT&T hálózatán működtethető iPhone-t más szolgáltató SIM-kártyájával használni. Módszere állítólag működőképes, de hozzáértést és felszerelést is igényel, mivel alkalmazásához szét kell bontani a készülékházat, és forrasztásokat kell végezni benne.

Hotz saját bevallása szerint az amerikai premier napján szerezte be saját Apple-mobilját, s mintegy ötszáz órát töltött el módszerének kidolgozásával. Úgy tűnik, a munka kifizetődő volt, mivel a tinédzser saját feltört mobiljáért cserébe egy Nissan 350Z sportkocsit, három új, 8 gigabájtos iPhone-t, és egy tanácsadói munkát is felajánlott egy amerikai mobiltelefon-szerviz. A három telefont Hotz a hálózatfüggetlenítésben közreműködő online segítőinek fogja elküldeni.

A múlt héten egy iPhoneSimFree nevű csapat is előrukkolt egy olyan szoftverrel, amelynek segítségével bármilyen SIM-kártyával használni lehet az AT&T-től vásárolt telefonokat. Megoldásukat az Engadget technológiai blog munkatársainak is bemutatták, akik megerősítették annak működőképességét.

A New York Timesnak a csapat egyik tagja, Jim elmondta, brigádjuk tagjai számos országból származnak, s az interneten keresztül kommunikáltak egymással. A kooperációt legfőképpen az eltérő időzónák nehezítették, de az is előfordult, hogy csak a csoport egyik felének volt iPhone-ja, a többiek a távolból működtek közre a kódolásban. Jim a lapnak úgy nyilatkozott, még jelenleg is folyik kikódoló-szoftverük árának kidolgozása, amely céljaik szerint bárki által megfizethető lesz.

Forrás: [origo]
Ilyen autóra cserélte iPhone-ját George Hotz