Samsung-monitor beépített PC-vel

Vágólapra másolva!
Akár PC nélkül, önmagában is alkalmas videotelefonálásra a Samsung új lapos képernyős monitora, amelyet a cég a berlini IFA szórakoztató-elektronikai vásáron mutatott be.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó kétféle megjelenítőjét, a SyncMaster 220TN-t, és a 225UW-t is felkészítette a PC nélküli video-telefonálásra. Ezt úgy sikerült megoldaniuk, hogy a 22 colos képátlójú LCD-monitorok belsejébe tulajdonképpen egy alapfunkciós számítógépet építettek be - azaz, nem egy iMac-hez hasonló monitorral egybeépített PC-ről van szó.

A videohívások lebonyolítását egy 500 megahertzen működő processzor szolgálja, amely a Windows XP beágyazott rendszerekben, például ATM-ekben használatos verzióját futtatja. Mindkét képernyőbe beépítettek egy-egy 2 megapixeles webkamerát, valamint mikrofont és hangszórókat, a hálózatra való kapcsolódást pedig a hátoldalon lévő Ethernet-csatlakozó biztosítja.

Mindkét képernyő 1680x1050 pixeles felbontást, és 5 milliszekundumos képpont-frissítést kínál, emellett egy 4 portos USB-elosztót is tartalmaz. Az eltérő típusjelzésű modellek abban térnek el egymástól, hogy a 220TN csak a Samsung internettelefonos alkalmazását használja, míg a 225UW a Skype-pal és üzenetküldő programokkal is kompatibilis.

A gyártó egyelőre nem közölte, hogy az új monitorok mikor lesznek kaphatók, egyelőre várható áruk sem ismert, és igazából az sem teljesen tisztázott, hogy milyen célcsoportnak szánják a terméket.