Aki feltörte az iPhone-t

Vágólapra másolva!
Az iPhone megjelenése óta a világ összes hackere azon túlórázott, hogy feltöri az Apple-készüléket, hogy az elfogadja bármely telefoncég SIM-kártyáját. Hát augusztus utolsó hétvégéje óta ezen már túl is vagyunk.
Vágólapra másolva!

A mutatvány egy George Hotz nevű 17 éves amerikai fiatalnak sikerült. Georgie boy (akit GeoHotnak is becéznek), a New Jersey-beli Glen Rock helységben rezidál, és a komplett idei nyári vakációját beáldozta a projekt érdekében. Betárazott egy komolyabb dózis energiaitalt, és nekifutott az iPhone-telefonnak. Ehhez 500 órára volt szüksége, de ma már állítja, hogy 1 óra alatt bármikor feltör egy új iPhone-t, és bárki, aki követi a használati utasítását 12 óra alatt eljut ugyanide.

Hotz a blogján teszi nyilvánossá a megfejtést, amely azért feltételez némi hozzáértést. Igaz, hogy az iPhone védelmi rendszerét már ezelőtt is sikerült feltörnie hackereknek, azonban ez az első eset, hogy ez valakinek úgy sikerül, hogy a telefon elfogadjon "külsős" kártyát is a hivatalos szolgáltatóén, az ATT-én kívül. George egy interjúban elmondta, hogy az egész akcióba azért vágott bele - a kihíváson kívül persze - mert a szülei megátalkodottan hűséges T-Mobile-előfizetők voltak, és semmi pénzért nem váltottak volna szolgáltatót.

Az Egyesült Államokban egyébként semmilyen törvény nem tiltja, hogy bárki feltörjön akármilyen elektronikus készüléket, és se az Apple se az ATT nem kommentálta a fiatal hacker tettét. Mikor a Hotz fiút a jövőéről kérdezték, George elmondta, hogy idegsebésznek készül, na és vajon miért: igazi célja, hogy emberi agyakat hackeljen