Prince seriffet fogadott a kalózok ellen

Vágólapra másolva!
A herceg háborút indított a YouTube, az eBay és a The Pirate Bay ellen. A vállalkozás szélmalomharcnak tűnik.
Vágólapra másolva!

Prince, aki legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ingyenes újság mellékletként adta közre legújabb lemezét, most egyszemélyes háborúba kezdett az internet néhány legnépszerűbb szolgáltatása ellen. Az ok természetesen a szerzői jogsértés.

Prince igazának érvényesítéséhez felbérelte a jogsértő tartalmak online felderítésére szakosodott Web Sheriff céget és egy svéd ügyvédi irodát is. A Web Sheriff előbb felszólította az egyes szolgáltatókat az illegális tartalmak eltávolítására, de mint a cég elmondta, amint levetetik azokat az oldalakról, másnap újabb száz más hasonló kerül fel ugyanoda. Vagyis a vállalkozás leginkább egyfajta szélmalomharcra hasonlít.

Mindezt megelégelve döntött úgy Prince, hogy perbe száll az említett szolgáltatásokkal szemben. A sztár személyében az eddigi legismertebb alkotó képviseli a YouTube-on és az eBay-en elkövetett jogsértések ügyét. Ennek ellenére a YouTube hivatalos reakciójában csupán annyi olvasható, amennyi eddig is minden alkalommal: ők mindent megtesznek az alkotókért, kérésükre eltávolítják a jogsértő tartalmakat, és dolgoznak a tartalomszűrő megoldáson. Ja, és mellett kiváló kapcsolatot ápolnak a kiadókkal világszerte.