HTC TyTN II: célkeresztben a mobilinternet

Vágólapra másolva!
A HTC TyTN készüléket már jól ismerhetik a hazai felhasználók is, tekintve, hogy a T-Mobile kínálatában Vario II néven már hónapok óta elérhető a készülék. A frissen bemutatott utód valójában forradalmi frissítéseket nem tartalmaz, de ráncfelvarrásnak pont elegendő.
Vágólapra másolva!

A TyTN második kiadása természetesen az összes jelenleg elérhető adatkommunikációs megoldást támogatja: megtalálható benne a vezeték nélküli hálózatokhoz elengedhetetlen wifi-adóvevő (802.11b/g), illetve a 3G és a HSDPA is. A gyakorlatilag bármely kontinensen szabadon használható készülék igen méretes TFT LCD kijelzőt kapott, amelynek átmérője nem kevesebb, mint 2,8 inch. A 240x320 pixeles felbontással már egész élvezhető formában jelennek majd meg a weblapok, illetve a Windows Mobile 6 operációs rendszernek köszönhetően a képernyő 90 fokkal elfogatható, így még élvezetesebb lehet a mobilszörfölés.

A készülék fizikuma sajnos csak igen kis mértékben változott: a 190 grammos súly továbbra sem teszi alkalmassá a készüléket arra, hogy a délutáni megbeszélés végeztével lazán becsúsztassuk a zakónk belső zsebébe, illetve a 112x59x19 milliméteres készülékház sem tartozik az apró telefonok táborába. A HTC TyTN II belső memóriája 128 MB adat tárolására alkalmas, de microSD kártyával jelentős mértékben tovább bővíthető. A multimédiás képességek terén az igazi érdekesség a 3 megapixeles CMOS kamera, amellyel még nem találkozhattunk más HTC készülékek esetében.

A telefon tökéletesen alkalmas gyors e-mail, SMS vagy szöveg bevitelére, köszönhetően a teljes QWERTY billentyűzetnek. A korábbi TyTN-nel ellentétben a második kiadás klaviatúrája nem a telefon síkjában helyezkedik el kitolt állapotban, hanem 45 fokos szöget zár be a kijelzővel - a végeredmény egy miniatűr notebook.

Az extrák sorában találunk még beépített GPS-vevőt, MP3-lejátszót és névjegykártyaszkennert is. A gyártó ígérete szerint, a telefon akkumulátora akár 15 nap rendelkezésre állást is lehetővé tesz. A HTC TyTN II a várakozások alapján 2007 októberében kerül a piacra.