Webkettes dokumentum-megosztó az Office-hoz

Vágólapra másolva!
A Microsft Office Live Workspace néven indít online dokumentum-megosztó szolgáltatást az irodai szoftvercsomagjához, amelynek segítségével közvetlenül a netre lehet menteni fájlokat.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég a Google Dokumentumokkal ellentétben nem teszi lehetővé az állományok webböngészőn való szerkesztését vagy létrehozását: azok továbbra is a hagyományos, PC-re telepített szoftverekben nyílnak meg - adta hírül a Reuters. Az Office Live Workspace egyelőre csak tesztüzemben indult el, és 250 megabájtos online tárhelyet a felhasználóknak, akik a rendszeren keresztül mozgatás, másolás nélkül oszthatják meg a Word, Excel és PowerPoint-dokumentumokat másokkal.

A feltöltött állományok linkjeit e-mailben lehet továbbítani, és a meghívott közreműködők a webes felületen fűzhetnek hozzájuk megjegyzéseket. A szolgáltatás mind az Office 2003, mind az Office 2007 szoftvercsomaggal kompatibilis. A gyártó álláspontja szerint a felhasználóik nem igénylik a bonyolult online dokumentum-szerkesztési funkciókat, inkább arra van szükségük, hogy azokat megoszthassák egymással a neten.

A Microsoft az Office Live Workspace- szel egy időben azt is bejelentette, hogy az Exchange, SharePoint és Communications szerver-szoftvereit online szolgáltatás formájában is értékesíti majd. Ennek köszönhetően a megrendelőknek nem kell maguknak megvásárolniuk és üzemeltetniük a szoftvereket, hanem azok a Microsoft saját szervereiről szolgálják majd ki őket.