Hat új város a Google Maps utcanézetében

Vágólapra másolva!
A Google térképszájtján már kilenc amerikai nagyváros utcáit járhatjuk be virtuálisan, és a cég egy kis zenés bemutatót is rögtönzött ehhez kedvcsinálónak.
Vágólapra másolva!

Chicago, Portland, Pittsburgh, Phoenics, Tucson és Philadelphia is bekerült a Google műholdas térképszájtjának utcaszintű nézetet kínáló Street View-funckiójába. Ha a megfelelő városok térképeinek böngészése közben a térképen megnyomjuk a csak ott megjelenő Street View gombot, akkor az utcán sétáló gyalogosok szemszögéből járhatjuk be az utcákat, a virtuális sétát az oldalt megjelenő iránybillentyűkkel vezérelve. A cég által utcaszinten megörökített területeket kék jelölés mutatja.

Az új városokhoz kedvcsinálónak egy kis zenés klipet is készítettek a Google munkatársai, amelyben a felhasználó helyzetét jelző sárga figura énekli el, mi mindenre is jó a szolgáltatás. A segítségével ki lehet nézni például az ismeretlen helyen a navigációhoz szükséges tájékozódási pontokat úgy, ahogy helyben látjuk majd, előre meg lehet csodálni a turisztikai látványosságokat, vagy parkolóhelyet lehet keresni egy étterem közelében.

http://www.youtube.com/v/rsKik2Y5r5k&rel=1

Dal a Google Street View új városairól

Eddigi öt amerikai metropolisz, San Francisco, Las Vegas, Denver, Miami és New York szerepelt a virtuálisan bejárható utcaszintű térképeken. A különleges felvételeket egy speciális, autóra szerelhető kamerával készítették, amely pár méterenként exponálva panorámafotókat készített a városok utcáiról.

Forrás: [origo]
Google Street View: Philadelphiai életkép kutyasétáltatással

A munkát az Immersive Media nevű cég végezte az internetes vállalat számára, és sokan felháborodtak miatta, mivel a kamerák az utcán zajló életet is megörökítették, sokakat kellemetlen helyzetbe hozva ezzel. Ennek ellenére a Google most sem változtatott a gyakorlatán, és nem retusálták le a menet közben elkapott életképeket - bár aki megtalálja magát a képeken, és zavarja, annak ezt megteszik.