Mobilinternetes kütyü a Samsungtól

Vágólapra másolva!
A miniatűr PC-k piacán egyelőre meghatározó szerepet betöltő Samsung egy valódi újdonsággal rukkolt elő: a P9200 beépítet HSDPA-modullal is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Azt már szinte megszokhattuk, hogy a legkülönfélébb laptopokba PCMCIA-kártyán, beépítve vagy USB-s modemen keresztül, de el tudjuk érni a mobilinternet különféle technológiáit (EDGE, 3G, HSDPA). Arra azonban még nem volt példa, hogy a manapság egyre divatosabb, a PDA-kkal szoros viszonyban lévő ultraminiatűr személyi számítógépek is képesek legyenek a hálózat ilyen fokú elérésére.

A Samsung P9200 egy apró termetű eszköz, amely a mobiltelefonokhoz képest igen méretes TFT LCD kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása (800x480 képpont) tökéletesen alkalmas akár bonyolultabb weboldalak és webes tartalmak megjelenítésére. Amennyiben nem lenne élő mobilinternet előfizetésünk, úgy az otthoni hálózatunkon keresztül kábelen (LAN), vagy esetlegesen vezeték nélkül (wifi) is igénybe tudjuk venni a hordozható eszköz képességeit. A készülék videotelefonálásra is alkalmas, köszönhetően az 1,3 megapixeles beépített kamerának.

Forrás: [origo]

A készülék tökéletesen alkalmas hosszabb e-mailek megírására is, köszönhetően a kihajtható teljes QWERTY-billentyűzetnek, amely a HTC Shift-tel ellentétben nem parányi gombokkal próbálja kiküszöbölni ezt a kérdést, hanem szinte a laptopok klaviatúrájának megfelelő méretű gombsorral ajándékozza meg a P9200-vásárlókat. A Samsung újdonságának hardware-es alapjait egy Via C7-M processzor, egy 30 GB-os merevlemez és 512 MB memória adja, amelyhez egy butított Windows XP Home Edition operációs rendszer is párosul. Ha elégedetlenek lennénk a készülék kijelzőjének méretével, a VGA-kimeneten keresztül akár asztali megjelenítőhöz is csatlakoztathatjuk a koreai UMPC-t. A Samsung P9200-at kétféle akkumulátorral lehet majd megvásárolni: a nagyobb energiaforrás akár 5 órányi használati időt tesz lehetővé.