Újabb netező-tábla jön a Nokiától, GPS-szel

Vágólapra másolva!
Jön a finn mobilgyártó webböngésző-kütyüjének legújabb változata, az N810. A méretes, négyhüvelykes kijelzővel ellátott készüléken az érintőképernyő mellett billentyűzet is van.
Vágólapra másolva!

A Nokia bevallottan az iPod Touch, az Apple érintőképernyős, drót nélküli netezésre alkalmas médialejátszójának szeretne ellenfelet teremteni a saját készülékével - adta hírül a Reuters.

Nagyobb, de használhatóbb

Az N810 viszont jóval - fél hüvelykkel, ami ebben a kategóriában sokat számít - nagyobb, mint vetélytársa, és jelentős különbség, hogy ennek egy előhúzható QWERTY-billentyűzete is van. Zsebre vágni így nehezebben lehet, de mobil munkaeszköznek már jobban alkalmas, mint az érintős iPod, és az asztalra is le lehet támasztani kihajtható lábai segítségével, nem is beszélve arról, hogy beépített GPS-szel és nagy felbontású kamerával is ellátták.

Forrás: Nokia
N810 az asztalon

A készülék wifin, vagy a Bluetooth-csatlakozója révén egy 3G-s mobilon tud csatlakozni az internetre, de önmagában nem lehet (GSM-en) mobilozni vele. A gyártó, csakúgy, mint előző netezőtábláit, ezt is a wifin lógó netfüggőknek tervezte, és minden megvan benne, ami a legnépszerűbb szájtok használatához kell. A készülék támogatja korszerű, dinamikus webes eszközöket (AJAX), így korlátozások nélkül használható rajta például a Gmail, lejátszik Flash-animációkat, ami elengedhetetlen a YouTube-ozáshoz, és a Firefox-szal rokon Mozilla böngészője van.

10 giga memóriával, GPS-szel érkezik

Emellett megtalálható rajta a Google Talk chatkliense csakúgy, mint a Skype, és közvetlen kliens segítségével elérhető róla a Flickr fotómegosztó, és a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala, a Facebook is. A médialejátszáshoz az N810 10 gigabájt beépített memóriával rendelkezik, amely körülbelül 7500 zeneszám tárolását teszi lehetővé.

Forrás: Nokia
Extrák: GPS, térkép, billentyűzet

Az új netezőkütyüt először Észak-Amerikában, 15 kiválasztott európai országában és Ázsiában dobja piacra a gyártó, így az első szórásban Magyarország várhatóan nem lesz benne. A készülék ára 450 euró körül lesz, ami jelenlegi árfolyamon 112 ezer forintnak felel meg, ezzel kicsit drágább, mint egy szolgáltatónál árult iPhone.