Egyre több internetező, egyre intenzívebb használat a T-Mobile szélessávú hálózatán.

Ügyfeleink elvárásait a következő években egyre erőteljesebben a szabad kommunikáció iránti igény határozza meg. Hozzáférés információkhoz, közösségekhez, szórakoztató tartalmakhoz, otthon vagy útközben egyaránt - hangsúlyozta Winkler János a T-Mobile vezetője pécsi sajtótájékoztatóján. A mobilszolgáltató első embere hozzátette, a mobilpiac változásaihoz igazodva, az adatforgalom és a mobilinternet térhódítását szem előtt tartva a T-Mobile idén megötszörözi a szélessávval lefedett városok számát, és a lakosságra vetített lefedettséget is megkétszerezi. Utóbbi év végére meghaladja majd az 50%-ot.

A gyors hálózatépítés szükségességét igazolják a felhasználói elvárások, illetve az is, hogy a lefedettség bővülésével a T-Mobile a teljes internetpiacon egyre meghatározóbb szerephez juthat. A szolgáltató 100 városban elérhető 3G/HSDPA-hálózatán a gyors letöltésnek, a használati szokások változásának, az ügyfélszám növekedésének és az adatcsomagok havi díjában foglalt forgalom bővítésének köszönhetően intenzívebb az internethasználat. 2007 januárjához képest az adatforgalmat tekintve 2,8-szor többet interneteznek a szolgáltató ügyfelei.

A szélessáv meghatározó szerepét jelzi, hogy a T-Mobile-os előfizetők teljes adatforgalmának 80%-a a 3G/HSDPA-hálózathoz köthető, azaz a nagy letöltési sebesség, a kényelmes használat, a kompromisszumoktól mentes mobilinternet elnyerte a felhasználók tetszését. A mobilinternet térhódítását segíti, hogy egyre több szélessávú internetezésre alkalmas eszköz kapható akciósan, és a teljes körű, tehát mobilinternetet, modemet és számítógépet tartalmazó T-Mobile-os ajánlat is nagy sikert aratott. A szolgáltatónál eddig több mint 12 ezer notebookot vásároltak szélessávú hozzáféréssel.