Ismét a Vatera lett az év internetes kereskedője

Vágólapra másolva!
"Az év internetes kereskedője díj 2007" verseny győztese ismét a tavalyi első helyezett Vatera.hu lett, a legígéretesebb kereskedés a Netpincér.hu - jelentette be Starcz Ákos az Inter-Európa Bank Zrt. ebusiness és befektetési üzletág vezetője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az idén harmadik alkalommal megrendezett versenyen 500 kereskedőre közel 8500 szavazat érkezett, a tizenegy tagú zsűri először a harminc, legtöbb pontot kapott versenyző közül választotta ki a legígéretesebb kereskedést, a győztes az első tíz közül került ki - magyarázta Stracz Ákos csütörtökön, Budapesten a díjkiosztó ünnepségen.

Kis Gergely, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Magyarországon 1800 legálisan bejegyzett internetes kereskedés van, idei forgalmukat 45 milliárd forintra becsülik szemben a tavalyi 30 milliárd forinttal. Hozzátette, hogy a forgalom 80 százalékát a 20 legnagyobb kereskedés adja. A kizárólag interneten értékesítő cégeknél átlagosan 25-30 ezer forintot költenek alkalmanként a vásárlók - mondta.

A Vaterát és a Netpincért egyaránt az internetezők juttatták az első díj közelébe, szavazni ugyanis a díj weboldalán lehetett. A Vatera internetes aukciós oldal, a Netpincér pedig étel-ital rendelési lehetőséget kínál a netezőknek.