Béres Alexandra: egy igazi 21. századi nő

Vágólapra másolva!
Béres Alexandra igazi 21. századi nő, laptoppal a hóna alatt rohangál, a zsebében kéziszámítógép lapul a mobiltelefonja mellett, mégsem szenved az úgynevezett menedzserbetegségektől, hiszen egészségesen él és rendszeresen mozog. Az internetet nélkülözhetetlennek tartja, ha információra van szüksége, de nem lóg feleslegesen a hálón, ha teheti, készül a karácsonyra és az olimpiára. Hogyan fér meg egymás mellett a folyamatosan aktív életvitel, és az online világ? Többek közt erről beszélgettünk Béres Alexandrával, és persze a sportról és az ünnepi hangulatról is esett néhány szó.
Vágólapra másolva!

- Mostanában - ha lehet - még többet vagy reflektorfényben, leginkább a Nagy Fogyással telnek a napjaid. Hogy bírod a hajtást, felhajtást?

- Jól vagyok, dolgozom az embereimmel, továbbra is tart az edzés, és igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból.

- Ez sok munkával jár, senki sem tagadhatja. Mindezt azért vállaltad el, hogy még több embernek mutathasd meg: egészségesen is lehet fogyni?

- Egyrészt azért vállaltam el, mert nekem valóban ez a munkám, mindig is ezen a területen dolgoztam, másrészt úgy gondolom, ha főműsoridőben egy egészséggel foglalkozó műsor megy a tévében, akkor én abban szerepelni szeretnék. Ezáltal minél több embernek megmutathatom, hogy valóban lehet egészségesen fogyni, úgy, hogy közben mellette jól érezheti magát mindenki. A célom ez volt.

- És látod ennek eredményét is? Segít a tömegkommunikáció?

- Úgy érzem, hogy ez a bentiek esetében mindenképpen sikerült. Hogy azok, akik kívülről követték a műsort, mennyire lettek lelkesek, az még elválik. Biztos vagyok benne, hogy akik ott voltak, és fogytak - akár 40-50 kilókat - példát fognak mutatni a kintieknek. Hitet adnak egy csomó embernek, hiszen nagyon sokan megpróbálták már a fogyást, nagyon sokan elkezdték, de kevés olyan valódi történetet láthattak, ami akár velük is megtörténhetett volna. Igaz, hogy látnak olyan sztárokat, akik sztáredzőkkel dolgoznak, de ne feledjük, hogy ők teljesen más tempóban élnek, mint az átlagemberek. Hiszek abban, hogy ha látnak megfelelő példát, az valóban segíteni tud.

- Igaz, hogy készülsz az olimpiára?

- Apró túlzásról van szó, de nem alaptalan a híresztelés. A curling sportágban magyar bajnokok lettünk a csapatommal, ez pedig egy téli olimpiai sportág. Most megyünk az Európa-bajnokságra, ahol jelenleg a B ligában szerepelünk, de ha az első két hely valamelyikén végzünk, akkor feljutunk az A ligába, innen lehet kvalifikációt szerezni a világbajnokságra és az olimpiára. Ez életem egy nagy álma: örülök, hogy Milánóban tavaly már futhattam a fáklyával, de szeretnék egy olimpián valóban szerepelni is.

- Hogyan jött az ötlet?

- Baráti társasággal próbáltuk ki a curlinget, és rögtön, beleszerettünk, mert ez egy örökké változatos sport, igazi játék, ugyanakkor sportélmény is, több ember közös szereplésén, bizalmán, a csapatmunkán múlik. Ez nekem mind nagyon megtetszett, igazi felnőtt sportnak találom.