A neten is lehet próbafelvételizni

Vágólapra másolva!
 Középiskolás diákok tehetik próbára tudásukat a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) most indult internetes stratégiai játékán, amelyen kiderülhet jelenlegi tudásukkal bejutnának-e álmaik egyetemére.
Vágólapra másolva!

A http://www.erettsegizo.hu/ címen elérhető internetes stratégiai kvízjáték - amelyre január 4-ig lehet jelentkezni - több mint 160 ezer érettségi kérdéssel várja a megmérettetésre vágyókat. A játék során a virtuális szigeteken zajló szellemi párbajokban győzedelmeskedve juthatnak be a diákok az Egyetem szigetére. A szigeteken egyszerre kettő vagy három versenyző küzd, melyeket úgy lehet elfoglalni, ha helyes választ adnak a feltett kérdésre.

A versenyen önálló kategóriában indulhatnak az egyazon középiskolából nevezők, de külön mérkőzhetnek a tanárok illetve a már érettségizettek is. A verseny 160 ezres kérdésadatbázisát szakemberek, köztük tankönyvszerző tanárok, informatikusok, Európa-szakértők bevonásával alakította ki a FISZ aszerint, hogy a kérdések illeszkedjenek a kétszintű érettségi követelményrendszeréhez. A VI. Országos Online Középiskolai Próbaérettségi Versenyre a szervezők több tízezer jelentkezőt várnak. Az internetes fordulókat követően a legjobbak január 12-én versenghetnek az OKPV döntőjén.