Munkahelyi e-mail mobilon - Maastrichtban

Vágólapra másolva!
Maastricht, Hollandia egyik legszebb kisvárosa, merőben új megoldással látta el köztisztviselőit - a Nokia jóvoltából. A Cisco vállalati IP-telefonrendszere és a Nokia Eseries-telefonok segítségével az önkormányzat dolgozói állandó kapcsolatban lehetnek a központi szerverekkel.
Vágólapra másolva!

A megoldással a maastrichti köztisztviselők 900 darabból álló Nokia Eseries készülékparkját a Cisco vállalati IP-telefóniarendszerébe integrálhatják, így szinkronizálhatóvá válnak a névjegyzékek és a naptáradatok. A város egyes köztisztviselőinek vezeték nélküli e-mailt is biztosít. A szolgáltatások egyszerű bevezetése és kezelése érdekében Maastricht város Nokia Intellisync Device Managementet (készülékkezelő megoldást) használ. A szolgáltatás telepítése már elkezdődött, és várhatóan a következő év elején fejeződik be.

A Nokia Intellisync Mobile Suite olyan rendszeresen használt alkalmazásokhoz biztosít hozzáférést, mint az e-mail, a névjegyzék, a naptár, a készülékkezelés, valamint az állományok, adatok és üzleti alkalmazások szinkronizálása. A Nokia Intellisync Mobile Suite egyik eleme, a Nokia Intellisync Wireless Email (vezeték nélküli e-mail) bármilyen csoportmunka-szoftvert - ISP, Microsoft Exchange, Lotus Notes vagy Groupwise - tartalmazó környezetben működik, és számos készülékplatformon fut, legyen az Symbian, Windows, Palm vagy Pocket PC. A rugalmasan skálázható e-mail megoldás a Nokia Eseries portfolión kívül száznál is több különböző mobilkészüléket támogat. A Nokia Intellisync Call Connect (híváskapcsolás) kliens az alkalmazottak mobiltelefonjait a vállalati telefonrendszerhez kapcsolja. A dolgozóknak így még az irodán kívül is rendelkezésére áll a rendszer összes funkciója.

Bár a közlemény nem tér ki rá, de amennyiben elérhetővé válik Maastrichtban egy ingyenesen hozzáférhető wifi-hálózat, úgy az IP-megoldásnak köszönhetően és az arra alkalmas Eseries-készülékkel akár az ingyenes VOIP-telefonálás is megvalósítható a településen.