Tapogatni lehet majd a Vista utódját

Vágólapra másolva!
"Ha az iPhone tapogatós-funkcióit szerette, a Windows 7-től le lesz nyűgözve" - legalábbis ezt ígéri blogján a Microsoft egyik fejlesztője a Vista utódjáról.
Vágólapra másolva!

Hilton Locke, a szoftvercég tábla-PC-kkel foglalkozó részlegének egyik tesztmérnöke a Dell új XP Tablet nevű érintőképernyős gépe kapcsán ejtett szót blogján a Windows Vista utódjának újításairól. Elmondása szerint a jelenleg Windows 7 kódnéven futó operációs rendszerbe egy rakás új olyan funkció kerül, amelyek az érintőképernyős vezérlést szolgálják.

Bár a fejlesztő-blogger konkrét újításokat nem említ, az Electronista kütyüblog úgy tudja, a Vista utódja sokkal komplexebb módon kezeli majd a tapogatható LCD-ket, megfelelő eszköz esetén akár a leginkább az iPhone-ról ismert funkciót, az egyszerre több ponton való érintéseket is támogatni fogja. A PDA-kon és tábla-PC-ken manapság többnyire olyan képernyőket alkalmaznak, melyek egyszerre legfeljebb egy ponton érzékelik az érintőpálcát vagy használójuk ujját. A többujjas vezérlés könnyíti a használatot, és az Apple mobilján, valamint az iPod Touch lejátszón is sikert aratott.