Letöltés: ismeretlen játékok hétvégére

Vágólapra másolva!
Felülnézeti autóverseny, utazós biliárd, amerikai foci rómaiakkal, és Rocky-paródia bokszprogram - a független játékfejlesztő cégek idei termésének legjavát válogatták ki a Gamestunnel szerzői, listájuk legérdekesebb programjait töltheti le tőlünk.
Vágólapra másolva!

A GamesTunnel nevű játékszájt szerzői minden évben tematikus toplistát készítenek a legjobb olyan játékokat, melyeket nem iparági óriáscégek, hanem amatőrök, vagy kis cégek kóderei készítenek - sokszor a "profikat" is kenterbe verő minőségben. A független fejlesztők legjobb sporttal kapcsolatos játékokból csemegéztek (teljes listájuk itt olvasható) - mi pedig a listájukból válogattuk ki a legjobban sikerült, érdekes darabokat.

ROMAN BOWL
Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Meglepő módon nem billentyűzettel, hanem egérrel lehet irányítani a Romand Bowl-t, ami leginkább az amerikai focira emlékeztet, bár római környezetben játszódik. A szokatlan vezérlés miatt elég nehéz beleszokni a játékba, de egy olyan fél órányi gyakorlás után már megvan az esélye, hogy bárki touchdownt produkáljon, sajnos egyórányi játék után a program lekapcsolja magát, ha nem vásárolják meg.

RACK'EM UP ROADTRIPForrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Kétdimenziós biliárd, némi háttértörténettel megspékelve: Amerikán átutazva kell sorra verni a szalonok legprofibb játékosait. Látványban a Rack'em Up Roadtrip ugyan nem nyújt sok extrát, de jópofa, hogy mindig kijelzi, hogy az adott irányt választva a fehér golyó merre fog pattanni - egy pár percet el lehet szórakozni vele - szintén egyórás limittel látták el a demót.

AUTO CROSS RACING
Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

A képernyőkép alapján gagyi kis játéknak tűnik az Auto Cross Racing, pedig remek hangulata van. A felülnézeti kameraállás ellenére a grafika korrektnek mondható, bár talán az érzékeny gyomrúak nem feltétlenül fogják favorizálni. Mindenesetre a versenyautók hangja meglepően élethű, és még farolni is lehet a kanyarokban. Kicsúszni nem nagyon érdemes, a kavicságyból ugyanis elég nehéz kikecmeregni, szerencsére a gyorsítást a Ctrl-lal aktiválható nitró segíti.

REACH
Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

A Rocky főcímével nyitó játék grafikai szintje nagyjából az 1993-as Virtua Fighterét éri el, nem éri el a napjaink bokszszimulátorainak szintjét, de egy kis esti játékra így is megteszi. Az irányítást a készítők szerint elsősorban gamepadre lőtték be, de billentyűzettel is lehetséges: mi nem egészen tudtuk kisilabizálni, pontosan mit kell csinálni, de ritmikusan nyomkodva a gombokat végül sikerült padlóra küldeni az ellenfelet - bár csak Easy fokozaton. Ez a játék nem időlimites, sajnos azonban csak három alkalommal lehet elindítani.