Farkassá válhat a monitor előtt

Vágólapra másolva!
Saját fejlesztésű, ingyenes farkasszimulátorral rukkolt elő egy amerikai állatkert: a WolfQuest a virtuális Yellowstone parkban játszódik, és akár online, a haverokkal közösen alapított falkával is lehet benne vadászni a tisztáson bóklászó szarvasokra és mezei nyulakra.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a karácsony tájékán megjelent játékot a Minnesotai állatkert több másik parkkal, és egy oktatási szoftvereket fejlesztő céggel közösen készítette el, költségét egy tudományos alapítvány félmillió dolláros támogatásából fedezték. A játékot elsősorban a 10 és 15 év közötti korosztálynak szánják, statisztikák szerint ugyanis az Egyesült Államokban e korcsoport tagjai közül látogatják a legkevesebben az állatkerteket - ellenben a videojátékok nagy népszerűségnek örvendenek körükben.

A www.wolfquest.org honlapról ingyenesen letölthető, meglepően szép, 3D-s grafikájú program, a hagyományos mellett az interneten keresztül többjátékos üzemmódban is használható. Ez utóbbi esetben lehetőség van ad hoc létrehozott farkasfalkákhoz csatlakozni, de legfeljebb öt ismerőssel privát vadászatra indulhat a Yellowstone nemzeti park négy négyzetkilométernyi, virtuálisan modellezett területén. Meglepő módon még chatelni is lehet, bár az üzenetablakban fura módon csak a játék - káromkodásokat mellőző - saját szótárában szereplő angol szavak jelennek meg, ami eleve kizárja a magyar nyelvű kommunikációt.

Forrás: [origo]

Vadásszon saját farkasával!

Indulás előtt mindenki létrehozhatja az ízlésének megfelelő színű, nemű ordast, nevet adhat neki, emellett azt is kiválaszthatja, hogy állata mely képességei - erő, kitartás vagy sebesség - legyenek dominánsak. Az irányítás nem túl bonyolult: a farkast a W és az S gombokkal lehet előre-hátra mozgatni, oldalirányba az egérrel, vagy az A, D billentyűkkel mozoghat.

Sprintelésre váltani a Q-gombbal lehet, ám a futni csak korlátozott ideig képes az állat, ezt követően pihennie kell, s csak némi lazítást követően foghat újabb száguldásba. Vonyítani a H-val lehetséges, ugrani az X-szel, a távolítás és közelítés pedig a + és - gombokkal történik.

Vadállatokról lévén szó, a túléléshez gyakorta kell elejteni más vadakat, harapni a bal egérgombbal vagy a Space lenyomására tud a farkas. Tapasztalataink alapján, első prédaként célszerű a nem túl veszélyes mezei nyulakkal felvenni a küzdelmet. A kifejlett szarvasbika ugyanis nagyon komoly ellenfél, rúgásaival, öklelésével könnyen padlóra küldi a farkast - a tehenek közül viszont nem lehetetlen egy-egy gyengébb példányt elejteni. A küzdelem nyomán csökkent energiát egyébként a parkban sokhelyütt fellelhető állattetemek elfogyasztásával lehet pótolni.

Forrás: [origo]

Később grizzlyre is lehet majd vadászni

A WolfQuest a készítők szerint egyjátékos módban durván kétórányi játékidőt kínál, és egy nőstény vagy hím társ megtalálásával zárul. Az év folyamán azonban folytatásokat is kiadnak belőle, melyekben újabb területek, és többek között a tavaszi, téli nemzeti park is bejárható lesz.

Emellett az új verziókban azt is megoldják majd, hogy a falkavezér farkasok vizeletükkel territóriumuk területeit is kijelölhetik, amelyet aztán meg is kell védeni a betolakodó fajtatársaktól. A legyőzendő riválisok között a későbbiekben a grizzlymedve is felbukkan, és utódok nemzésére is sor kerül - akiket mindaddig el kell látni élelemmel, míg azok a falka tagjaiként, maguk is képesek lesznek vadak elejtésére. Egy későbbi részbe olyan missziót is terveznek, melyben egy közeli farmra belopakodva kell bárányokat elejtenie a játékosnak farkasával.

Noha a Macre és Windows alá elérhető játék gépigénye nem túl magas (1,5 gigahertzes Pentium 4 processzor, fél gigabájt ram, GeForce 2-nél jobb videokártya), próbáink során sokszor beszaggatott, többszöri állítgatást követően is - remélhetőleg ez csupán egyedi hibajelenség.