Lassan sínre kerül a hazai mobiltévé

Vágólapra másolva!
Tizenegy televíziós csatorna műsorát már most nézheti akár a buszon ülve is az a két-háromszáz  szerencsés felhasználó, aki részt vesz mobiltelefonos tévézés hazai tesztjében. A rendszer várhatóan az év során minden előfizető számára elérhetővé válik.
Vágólapra másolva!

A hazai mobiltévés szolgáltatás tesztjei jól alakulnak, bár a DVB-H szabványú műsorszórás beindításához még az is szükséges, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság kiírja a használt frekvenciákra vonatkozó tendert. Ez ideális esetben még tavasszal megtörténik, de semmiképpen nem húzódik tovább az év végénél. Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója szerint a mobiltévézés valós igényekre alapul, az pedig, hogy több mobilszolgáltató vesz részt a tesztben a majdani előfizetők számára kedvező versenyt teremt.

Forrás: [origo]

Bízunk a képernyőkben, és jelen vagyunk az életet meghatározó három fontos képernyőn: a tévén, a mobilokon és a számítógépeken - mondta a Winkler János, a T-Mobile üzletágvezetője. A mobilos digitális televíziózás már működik néhány környékbeli országban. A szolgáltatás nagy népszerűségnek örvend Olaszországban, ahol a 2006-os labdarúgó-világbajnoksággal egy időben sikerült az ottani szolgáltatóknak bevezetni. Az olaszok a mindenhol velük lévő tévéért havi 19 eurót, mintegy 4800 forintot fizetnek.

A mobilos tévézés egyelőre csak a Nokia N77-es és N95-ös készülékeivel elérhető a tesztben résztvevők számára, de várhatóan további készülékek is elérhetővé válnak majd a szolgáltatás bevezetésének idejére. A teszt alkalmából rendezett sajtótájékoztatón megtekinthető készülékek képe még hagyott maga után kívánnivalót, ez a szakemberek szerint a rendszer véglegesítésével és a lefedettség növekedtével javulni fog.