A Fujifilm legújabb hobbifotósoknak szánt digigépe a tükörreflexes típusokkal szemben nyújthat alternatívát, miközben egyedi megoldásaival szembe megy a trendeknek.

A FinePix S100FS első ránézésre valódi DSLR fényképezőnek  tűnik, azonban a japán kütyü optikáját bizony nem lehet  kicserélni. A profi kinézetű készülékbe az átlagosnál jóval  negyobb, 2/3 colos SuperCCD HR képérzékelőt pakoltak, melynek  felbontása 11 megapixel.

A nagy méretű szenzornak köszönhetően a megszokottnál  feltehetően jobb képminőséget produkál majd az új Fuji, vagyis  kevésbé lesznek zajosak a képei, mint a kompakt típusoknak.  Ezzel párhuzamosan egy másik tipikus problémát is megpróbálnak  orvosolni a tervezők, vagyis az ígéretek szerint akár 400  százalékkal nagyobb dinamikatartományt rögzít majd az eszköz,  így több részlet lesz a sötét és a világos részletekben is.

Forrás: [origo]

A fényképező optikája meggyőző paraméterekkel rendelkezik:  kisfilmes értékeken 28 - 400 milliméter az átfogása, vagyis  14,3-szoros zoomot biztosít. A stabilizátorral ellátott lencse  manuális élességállító- és zoomgyűrűket egyaránt kapott,  vagyis nem apró gombokat kell nyomogatni, ha zoomolni kell. Az S100FS hátoldalán egy 2,5 colos, 230 ezer pixel felbontású  LCD kapott helyet, egyedisége pedig az, hogy a többséggel  ellentétben kihajtható.

A hagyományos, filmes fotózáson felnőtt fotósoknak pedig külön  hab a tortán az úgynevezett negatív szimulátor, mely három  lehetőséget kínál: létrehozhatók lágy, portékhoz ideális  képek, vagy élénk (Velvia) és normál (Provia) színvilágú  nyersanyagokat reprodukáló felvételek.

Forrás: [origo]

A Fujifilm FinePix S100FS a tervek szerint februárban jelenik  meg a fotós kereskedésekben, ára az Egyesült Államokban 799  dollár, vagyis 140 ezer forint lesz.