Netes invázió a szcientológia ellen

Vágólapra másolva!
Az Anonymous néven ismert hackercsapat támadást intézett a Szcientológia Egyház honlapja ellen, közlésük szerint azért, "hogy megmentsék az embereket a szcientológusok agymosásától". A csoport külön honlapot indított, melyben az egyház vegzálására alkalmas tippeket vonultat fel.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlenség homályába burkolódzó hackerek nemrégiben túlterheléses támadást indítottak, azaz egyidejűleg számos PC-ről lekérésekkel bombázták a szcientológusok honlapját kiszolgáló szervert, amely egy időre elérhetetlenné vált, később egy másik kiszolgálóra költöztették át.

Az Anonymous tagjai amiatt a nemrég kiszivárgott videofelvétel miatt indított támadást az egyház ellen, amelyen Tom Cruise amerikai színész beszél elismerően a szcientológiáról. A felvétel számos videomegosztóra felkerült, bár azóta a szcientológusok jogászaikon keresztül sok oldalról - például a YouTube-ról is - leszedették azt, noha például a Gawker.com-on továbbra is meg lehet tekinteni.

A hackerek maguk is egy, a YouTube-on publikált videofelvételben nyilatkoztak szándékaikról, melyen azonban nem lehet beazonosítani a tagokat, mivel a felvételen felhős égboltok láthatók, a szöveget pedig beszédszintetizátor olvassa fel. Ebben bevallásuk szerint az emberiség érdekében soha véget nem élő támadások során livkidálni akarják a Szcientológia Egyházat.

A PC World által megkérdezett szakértő szerint egyébként a Scientology.org-ot ért támadás közepes erősségűnek tekinthető, azaz nem csupán egy-két dühös egyetemista műve, korábban regisztráltak már ennél jóval vehemensebb próbálkozásokat is.

Ugyanakkor még a szcientológusokat bíráló csoportok közül sem mindenki tartja jó ötletnek a webhely ellen indított támadást. Ezt ugyanis az egyház érvként használhatja fel akkor, amikor azt őt ért kritikákra ellenlépésekkel reagál - véli az Operation Clambake honlap szerzője.

Az Anonymous Project Chanology címen külön webhelyet indított, melyen a látogatókat a szcientológusok zaklatására buzdítják. Az oldalon a legkülönfélébb ötletekkel szolgálnak a szimpatizánsok számára, ezek között például az egyház faxaira küldött, csupán a tinta és a papír fogyasztását célzó kéretlen üzenetek, a vonalakat foglaló telefonhívások szerepelnek. A hackerek emellett a Google-keresések eredményeit is befolyásolnák azzal, hogy aktivistáikat arra kérik, a szájton keressenek rá minél többször a szcientológia kifejezésre a veszélyes, vagy kultusz szavak kíséretében.